PlayStation 4 dostane multimediální přehrávač a výroční edici DualShocku
PlayStation 4 media player | zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 dostane multimediální přehrávač a výroční edici DualShocku

17. 6. 2015 17:16 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Konference Sony a Microsoftu sice byly především o hraní, vedle toho ale došla také řeč i na hardware a funkcionalitu nových konzolí. V tomto ohledu byly aktivní obě společnosti – Microsoft nám ukázal augmentovanou realitu promítající projekt HoloLens, novou verzí svého ovladače a také překvapivým oznámením zpětné kompatibility. Sony se pak pochlubila multimediálním přehrávačem a další prezentací helmy zprostředkovávající virtuální realitu. Navrch také ještě přidáváme informace o samostatně prodávaném šedivém retro ovladači, jenž slavil premiéru v rámci dvacetiletých oslav značky PlayStation.

S multimediálním přehrávačem Sony vyslyšela stížnosti komunity a přichází s řešením, které potěší řadu nadšených diváků filmů či posluchačů hudby. Ti nově budou moci využívat i své konzole, do které nově půjde jednoduše například zapojit USB zařízení a přehrávat z něj. Zatím sice není jasné, v jakém musí být externí jednotka formátu, ovšem vzhledem k tomu, že konzole bude podporovat i filmy ve vysokém rozlišení, tak je dost pravděpodobné, že pouze u FAT tentokrát nezůstane.

Mezi podporované formáty multimediálních souborů patří MKV, AVI, MPEG-2 TS, MP4, MP3, AAC a dále také různé formáty obrázků (JPEG, BMP, PNG). Je však otázkou, zda bude při přehrávání filmů možnost pustit si externí titulky. Přehrávač je ale dostupný okamžitě a vyzkoušet si jej na vlastní kůži můžete již nyní.

Co se nového ovladače týče, tak Sony přinese na evropský trh svoji již dříve představenou jubilejní dvacetiletou edici DualShocku čtvrté generace. Ten je vyveden v šedivé barvě a dává vzpomenout na to, jakou barvou a logem se konzole PlayStation chlubily dvě desítky let nazpátek. Nová verze ovladače vyjde letos v září.

DualShock 4 20th anniversary edition zdroj: tisková zpráva

Prezentace Project Morpheus na tiskové konferenci se pak nesla v poněkud netradičním duchu – CEO Andrew House totiž podtrhl Morpheus jakožto platformu přímo dělanou pro síťové hraní. Andrew navodil modelovou situaci takovou, kdy jeden hráč má na hlavě helmu a další až čtyři hráči mohou naskočit do hry například pouze s DualShocky v rukách. Při této příležitosti jsme se dočkali prezentace nového titulu studia Guerilla Cambridge, jež stojí například za vydařenou Vita exkluzivní hrou Killzone: Mercenary.

zdroj: Archiv

Rigs nabídne multiplayerové souboje mechanizovaných jednotek a bude další arénovou střílečkou, chce se však od konkurence odlišit tím, že bude zaměřen právě na projekt Morpheus a jím zprostředkovanou virtuální realitu. To se pokouší ukazovat výše uvedené video, nelze se však ubránit dojmu, že zde máme čest s řádnou mírou dramatizace. Nicméně, nechme se překvapit.

Nejnovější články