PlayStation 4 pokořila hranici 10 milionů prodaných kusů a dostane nové funkce
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 pokořila hranici 10 milionů prodaných kusů a dostane nové funkce

12. 8. 2014 21:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Že PlayStationu 4 v současné generaci konzolí zatím s přehledem vede víme. Sony nám to vždycky čas od času ráda připomene a Microsoft také zareaguje, byť s výrazně menšími čísly. Svůj obří náskok Sony potvrdila hned na začátku tiskové konference na Gamescomu. Oznámila, že celosvětově prodala už přes 10 milionů konzolí PlayStation 4. A došlo také na doslovné zdůraznění toho, že se opravdu nejedná o oblíbenou slovní hříčku Microsoftu a těch 10 milionů kusů nebylo dodáno do obchodů, ale opravdu prodáno koncovým zákazníkům - hráčům.

Microsoft se na Gamescomu svými prodeji nepochlubil. Naposled se k tomuto tématu ozval v dubnu, kdy oznámil 5 milionů kusů Xboxů One, ale dodaných pouze do obchodů, nikoliv zákazníkům. Aktuální čísla tedy zatím nejsou, ale nevypadá to, že by prodeje PlayStation 4 ztrácely dech. A podobně jako Microsoft na Gamescomu oznámil své softwarové aktualizace, došlo i na update PS4. A konečně na to, co jsme měli slíbeno už od oznámení konzole v únoru 2013. Nejzásadnější novotu je funkce Share Play.

Ta se od svého loňského oznámení nezměnila a jde v podstatě o jakési virtuální předání ovladače jinému hráči, který vám může například pomoci s obtížnou pasáží. Prostě začne vaši postavu ovládat on. Stejně tak na funkci můžete nahlížet jako na jakési online demo. Váš kamarád kterému hru takhle půjčíte nemusí hru vůbec vlastnit, stačí jen, abyste byli oba předplatitelé služby PlayStation Plus. Share Play zní parádně, inovativně a se spoustou možných využití. Nejde hlavně o nějaké dohánění očekávaných základních funkcí, ale o pomyslný krok kupředu.

zdroj: Vlastní

Společně se Share Play bude v novém "System Software Update 2.0", který vyjde letos na podzim, také možnost nahrávat herní videa přímo na YouTube a prohlížeč si je přes aplikaci YouTube na PS4. Společně s tím došlo také na oznámení rozšíření služby PlayStaiton Now do Evropy v příštím roce, ale nejdříve se začne v Anglii a až postupně přejde možnost streamování her do jiných zemí. Jestli se služba objeví v příštím roce i u nás, nebo si budeme muset počkat několik let, Sony nenaznačila.

Naopak bychom se mohli relativně brzy dočkat maličké krabičky PlayStation TV, která se dostane na evropské a PAL trhy už 14. listopadu tohoto roku za cenu 99 eur. Připomeňme, že díky funkci Remote Play můžete hrát na PlayStation TV hry z PS4 na druhé televizi a navíc se přes mini konzolku dostanete ke katalogu her z PS Vita, PSP a PS One. Jakkoliv jsou PSTV a PlayStation Now zajímavé, nás se bude letos na podzim týkat hlavně System Software Update 2.0, který konzoli posune zase blíže k původní vizi, kterou nám loni prezentoval Mark Cerny.

Nejnovější články