Pod příběh Star Wars Jedi: Fallen Order se podepsal Chris Avellone
zdroj: tisková zpráva

Pod příběh Star Wars Jedi: Fallen Order se podepsal Chris Avellone

4. 3. 2019 10:00 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Na plnohodnotné odhalení Star Wars Jedi: Fallen Order si musíte počkat do 13. dubna, nejrůznější informační střípky ale na povrch vyplouvají už teď. Veterán videoherních příběhů Chris Avellone se kupříkladu o víkendu na svém Twitteru mimoděk zmínil, že se na chystané Star Wars hře podílel jako narativní designér a scenárista.

Chris Avellone spolupracoval s Respawnem na plánované Jedi: Fallen Order, která má vyjít ještě během letošního roku. Coby narativní designér prý stojí za velkou částí příběhu, základy většiny postav a příběhových oblouků, i za scénáři ke krátkým filmečkům.

O příběh si tak nemusíte dělat moc velké starosti. Avellone má za sebou více než 20letou historii psaní herních příběhů a designování především v žánru RPG. Z jeho pera (a klávesnice) pochází takové klenoty, jako je Fallout 2 a New Vegas, Icewind Dale, Planescape: Torment nebo Neverwinter Nights 2. Z novějších kousků pak třeba Pillars of Eternity, Tyranny, Torment: Tides of Numenera nebo Prey.

V současné době pracuje na chystaném remaku System Shocku a na pokračování Dying Light 2 s polským Techlandem. A na Jedi: Fallen Order, očividně. Vzhledem k tomu, že byl šéfdesignérem a scenáristou Star Wars Knights of the Old Republic 2, není potřeba pochybovat ani o jeho schopnostech týkajících se světa Jediů a Sithů.

Kromě toho kolem roku 2007 napsal i příběh k několika Star Wars komiksům z období Clone Wars pro vydavatelství Dark Horse. V kombinaci s tím, jak skvělou hratelností se pyšní Apex Legends od Respawnu, je nejspíš nejvyšší čas začít Star Wars Jedi: Fallen Order vyhlížet. Nebo alespoň počkat na duben, kdy se o ní na Star Wars Celebration dozvíme trochu víc.

Nejnovější články