Podívejte se na zatím představené bojovníky z Mortal Kombat 11
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na zatím představené bojovníky z Mortal Kombat 11

9. 4. 2019 16:10 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

O nejnovějším přírůstku do série bojovek Mortal Kombat jsme poměrně dlouho nepsali, což ovšem neznamená, že nás tvůrci nezásobují přibližně jedním novým videem týdně. Boj dobra se zlem v podobě démonů, andělů, bohů a obyčejných lidí nás v jedenáctce čeká za dva týdny, takže je čas na menší rekapitulaci a představovačky hrdinů, které se vyplatí znát předtím, než se na ni vrhnete.

Mortal Kombat 11 začíná tam, kde desítka skončila, tedy pořádně napruženou, temnou verzí Raidena potom, co se vrátil z minulosti, aby změnil přítomnost. Abyste orientaci v paradoxech cestování časem neměli příliš usnadněnou, obě časové osy se omylem protnou a jednotlivé postavy tak budou potkávat různé verze sebe sama. Prsty v tom má nově představená Kronika, která má nad časem kontrolu a podle všeho doteď ovládala veškeré dění v sérii.

zdroj: Archiv

Když jsme u toho ovládání, jedním z nováčků bude bohyně přírody Cetrion, která ale rozhodně není žádným zelenáčem, co se schopností týče. Své nepřátele dokáže zasypat kamením stejně dobře, jako proti nim povolat oheň, led, vítr anebo blesky.

zdroj: Archiv

Další z nově představených postav je Kollector, šestiruké hrabivé stvoření, kterému spíš než o válku mezi světy jde o blýskavé prstýnky a drahokamy. A taky o srdce a hlavy nepřátel, jež si zřejmě vystavuje u sebe doma coby trofeje. Navzdory svému jménu nebude pouze součástí sběratelské edice hry, trochu toho lakomství bude moct zažít každý hráč jedenáctky.

zdroj: Archiv

Kromě Raidena se vrátí celý ansámbl postav, s nimiž už po desetiletí rádi rveme páteře z těl ostatních. Vrací se Sub-Zero se svými mrazícími útoky i nabroušenou sekerou, jeho dvojče Scorpion s kopím na řetězu i Sonya Blade s hlasem wrestlerky Rondy Rousey.

Baraka vám ukáže své zoubky, tedy těsně před tím, než vám utrhne obličej a vykousne díru do mozku, Skarlet zase dokáže donutit vaši vlastní krev, aby se obrátila proti vám zevnitř, a objeví se taky Liu Kang, Kano i relativní nováček série, hmyzí dáma D’Vorah, pro niž byl Mortal Kombat X premiérou.

Trochu překvapivý může být návrat Kabala, kterého v jedenáctce oživili jako jeho zlou verzi. To zlounství spočívá hlavně v tom, že nepřátele tahá za nohy, dokud se jim z toho nesloupe obličej, a pak je podélně rozřízne svou dvojicí čepelí. Auvajs.

zdroj: Archiv

Svého vlastního představovacího videa se dočkala také Jade, kde vám ukáže, jak se dokáže ohánět svou kouzelnou holí, a k tomu se umí teleportovat. Může tedy tu hůl hodit, rychle se přesunout a zase ji chytit, potom, co prošla něčí lebkou. K svačině si dává oční bulvy, takže si s touhle slečnou raději moc nezahrávejte.

zdroj: Archiv

Z minulého dílu to do jedenáctky doklepala taky dvojice otec-dcera Johnny a Cassie Cageovi. Matkou této neotřelé rodinky je výše zmíněná Sonya Blade, což vysvětluje, proč si jsou docela podobné. Cassie měla v Mortal Kombat X nechutnou fatalitu, kdy protivníkovi do zranění nacpala rozžvýkanou žvýkačku, a taky si fotila selfíčka s utrženou čelistí, takže možná vypadá jako křehká květinka, ale nenechte se oklamat.

zdroj: Archiv

Dalším pánem na holení je císař Outworldu Kotal Kahn se svým obřím mečem, kterým nepříliš překvapivě může párat nepřátele, mnohem originálnější způsob je ovšem odpálit je jím do vzduchu, proměnit se v kočku a rozdrásat jim obličej. Nick Fury by jistě souhlasil.

zdroj: Archiv

Vrací se také Noob Saibot, nebo Bi-Han, či nejpůvodnější Sub-Zero, chcete-li. Ozbrojený je čepelemi, projektily i magickými schopnostmi, jeho specialitou je ovšem vykuchání protivníka, kdy se pak vydá na procházku mezi jeho vnitřními orgány a pak ho pusou… roztrhne vejpůl?

zdroj: Archiv

Co by to taky bylo za Mortal Kombat bez fatalit? Ani tentokrát o ně nebudete ochuzení, novinkou v sérii ovšem bude speciální pohyb „Death Blow“, který vám může pomoct zvrátit směr bitvy ve chvíli, kdy máte méně než 30 % zdraví. Protivníka sice okamžitě nezabijete, ale můžete alespoň trochu narovnat stavy.

Další vychytávkou je upravený systém blokování – útočení a krytí jsou odteď dva oddělené ukazatele, což vám umožní lépe taktizovat.

zdroj: Archiv

Výčet hrdinů těmi výše zmíněnými ani zdaleka nekončí – k předobjednávce kupříkladu dostanete starého záporáka Shao Kahna jako hratelnou postavu. Počítá se i s DLCčky, jako přídavek se vrátí minimálně Shang Tsung, který se napříč sérií objevil mnohokrát a je s ní vlastně už od prvního dílu.

zdroj: Archiv

Kdyby vám v seznamu oznámených hrdinů chyběla třeba Kitana, v nějaké formě se v Mortal Kombat 11 určitě objeví, jak naznačuje nedávno vydaná televizní reklama. Přehlídka brutality započne na PC, PlayStation 4, Xbox One i na Switchi 23. dubna.

Nejnovější články