Pražské Rudolfinum rozezní na konci ledna herní hudba
zdroj: tisková zpráva

Pražské Rudolfinum rozezní na konci ledna herní hudba

17. 1. 2019 12:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Hudební doprovod tvoří neodmyslitelnou součást her, kterou si navíc můžete dost dobře vychutnat i samostatně. 27. ledna k tomu budete mít výbornou příležitost v pražském Rudolfinu. Filmová filharmonie tam pod vedením Chuheie Iwasakiho předvede skladby třeba z české Army 3 nebo Mafie, ale i z League of Legends, třetího Zaklínače a World of Warcraft.

Výběr je natolik pestrý, aby si v průběhu večera přišli na své prakticky všichni. Ať už jste fanoušky historie zastoupené Mount & Blade a tuzemskou Kingdom Come: Deliverance, války (Battlefield, Company of Heroes 2) anebo preferujete fantasy (The Elder Scrolls, Diablo 2), určitě poznáte nejednu skladbu.

zdroj: Archiv

Jelikož se koncert herní hudby koná již podruhé, vyskytují se v repertoáru Filmové filharmonie některé osvědčené kousky, od minula ale její členové stihli nacvičit i množství těch, které dosud veřejně nehráli. „Sestavili jsme program z orchestrálních herních soundtracků nejen tak, aby si každý našel tu svou oblíbenou skladbu, ale také s přihlédnutím na to, aby dramaturgie koncertu byla zajímavá na poslech,“ říká ředitel a dramaturg Filmové filharmonie Matěj Lehár.

Večerem bude provázet Mikoláš Tuček a zúčastní se ho i zástupci Warhorse Studios a Bohemia Interactive, jakož i přímo někteří skladatelé. Koncert herní hudby GAMES vol. 2 se uskuteční 27. ledna 2019 v Dvořákově síni pražského Rudolfina od 19:30 a zbývá už jen pár posledních volných míst. Kompletní program si můžete prohlédnout třeba na oficiální facebookové události.

Nejnovější články