Přehled her, které si můžete koupit pro novou konzoli Wii U
zdroj: tisková zpráva

Přehled her, které si můžete koupit pro novou konzoli Wii U

2. 12. 2012 17:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Konzole Nintendo Wii U vyšla v Evropě v pátek a kolegové z partnerského webu Konzolista.cz připravili užitečný přehled her, které by pro novou herní mašinku měly být v této chvíli v prodeji. Nechybí mezi nimi hry typu Batman: Arkham City: Armoured Edition, New Super Mario Bros U, Assassin's Creed III, Call of Duty: Black Ops 2 nebo ZombiU, ale i další, o kterých možná nevíte. Pokud tedy po Wii U pokukujete nebo ji už máte doma, mohl by se vám následující seznam s krátkými popisky hodit, abyste se mohli dobře rozmyslet, co si pro nový stroj pořídit. Rozhodně je z čeho vybírat.

Nintendo

Nintendo už během startu handheldu 3DS dalo prostor třetím stranám a jejich hrám. U Wii U se situace opakuje, naštěstí tu ale nechybí hned dvě velmi zajímavé hry. Tou první je pochopitelně New Super Mario Bros U, která nabídne nové dobrodružství zřejmě nejpopulárnějšího videoherního hrdiny. Fanoušci série se mohou těšit nejen na pěknou HD grafiku, ale také na kooperaci až pro pět hráčů na jedné televizní obrazovce. Zatímco čtyři hráči se chopí klasických Wii remote ovladačů, případně Wii U Pro Controlleru, pátý hráč vytváří skrze Wii U Gamepad plošinky, které mají ostatním hráčům pomoci sbírat nejrůznější bonusy. Druhou hrou od Nintenda je Nintendo Land. Tedy hra - jedná se spíše o kolekci miniher, které mají hráči ukázat možnosti nové konzole, hlavně však Wii U Gamepadu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Ubisoft

UbiSoft dal jasně najevo, že si start Wii U rozhodně ujít nenechá, přičemž pro něj připravil hned několik her. Asi nemá cenu se tu rozepisovat blíže o ZombiU, protože se toho o této hororové akci napsalo více než dost. Lepší bude nechat prostor brzké recenzi. Vlajková loď konzole pro hardcore však hráče zatím sbírá rozporuplné známky, takže jsme sami zvědaví, jak si hra u nás povede. Pokud jste si ještě nezahráli Assassin’s Creed III, možná byste měli nad touto hrou vážně zauvažovat. S hrou samotnou jsme sice měli nějaké problémy, ale pokud vás naše argumenty míjejí, tak není co řešit. Jedinou muškou na kráse může být fakt, že Wii U verze neobsahuje české titulky, jako konkurenční platformy.

Na Wii vydal UbiSoft hned několik kolekcí miniher, na Wii U se také nedrží zkrátka a předhazuje vám třeba Rabbids Land. Ačkoliv kolekce sbírá zatím jen průměrné známky, fanoušky Ubisoftích ušáků by mohla zaujmout, navíc se zdá, že se jedná o ideální zábavu pro rodiny s dětmi. Pro pohybově nadané hráče je tu od UbiSoftu taneční Just Dance 4 nebo sportovní kolekce her Sports Connection a Your Shape: Fitness Evolved 2013. Těmito posledními třemi hrami Wii U ukazuje, že myslí na všechny hráče, a to hned od prvního dne.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Electronic Arts

I když Electronic Arts se zatím do oznamování Wii U her nehrne, na startu konzole má dvě želízka v ohni, která jsou ovšem dost rozporuplná. Prvním je Mass Effect 3, která nabídne Wii U hráčům vynikající zakončení jedné z nejlepších sci-fi trilogií posledních let, což je samozřejmě v pořádku. Jenomže, jak zahraniční novináři poukazují, jedná se po technické stránce o docela odfláknutý port, která vizuální kvalitou na svoji konkurenci nestačí a trpí poklesy frameratu. K tomu si připočtěte absenci příběhových DLC balíčků a Mass Effect 3 pro Wii U rázem není hra, kterou bychom mohli doporučit. Zvláště, když se prodává za plnou cenu.

Po Mass Effectu připravila EA ještě sportovní hru FIFA 13. Ta nabízí na Wii U několik exkluzivních novinek v ovládání, které jsou spojené s využíváním Wii U ovladače. Je ale třeba upozornit, že se jedná jinak o dost osekanou verzi, která neobsahuje novinky posledního ročníku - Player Impact Engine, First Touch nebo FIFA Street skill systems. Navíc si nezahrajete ani populární karetní režim FIFA Ultimate Team. Nastává tak otázka, jestli raději rok nepočkat a nekoupit si plnohodnotnou FIFU, jestli ji tedy EA stihne za dvanáct měsíců vytvořit.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Activision

Prakticky jako poslední oznámil podporu nové konzole Activision, který má na start Wii U hned tři hry. Call of Duty: Black Ops 2 je sázka na jistotu, podle prvních dojmů se jedná o prakticky tutéž hru jako na ostatních platformách, jen s bonusovým multiplayerovým režimem. Ten totiž můžete hrát ve dvou tak, že jeden hráč bude hrát na televizní obrazovce s Wii U Pro Controllerem, zatímco druhý na displeji Wii U Gamepadu. Zajímavá novinka, která stojí alespoň za vyzkoušení. Dále Activision plánuje vydat u nás ne moc populární titul Skylanders Giants, který je ideální pro rodinou zábavu. Jen tedy musíte počítat, že se vám hra prodraží, až si budete kupovat další figurky. Třetí hra od Activisionu je robotická akce Transformers: Prime. Ta si zatím odnáší spíše průměrné známky, takže jí zřejmě ocení jen fanoušci Transformerů.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Warner Bros.

Warner Bros připravila pro Wii U několik her, jednou z nich je i Scribblenauts Unlimited. Jak jsme se ale nedávno dozvěděli, v Evropě si na vydání budeme muset počkat do příštího roku. Přesné datum bude teprve oznámeno, my vás samozřejmě budeme informovat. Na start tak Warner Bros zbyly jen dvě hry. Tou první je port rok starého akčního hitu Batman: Arkham City, který v Armoured edici nabídne všechen stahovatelný obsah, ale také několik zajímavých vychytávek, které bude možné provádět s Wii U Gamepadem. Podle prvních recenzí se zdá, že se Wii U verze povedla, navíc obsahuje zmíněné zajímavé bonusy v hratelnosti. Naopak kolekce sportů Game Party Champions asi moc hráčů nezaujme. Ve hře jsou tři herní režimy - Quick Play, Story a Party, přičemž v hlavním příběhovém režimu můžete soutěžit o titul mistra světa ve sportech jako stolní tenis, americký fotbal nebo košíková.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jaké hry dodaly na start konzole Wii U na tuzemský trh firmy Namco Banda, Disney, THQ, Sega a Tecmo Koei, to už se dozvíte ve zbylé části článku, který najdete za tímto odkazem na webu našich kolegů z Konzolista.cz.

Nejnovější články