Preview Killzone: Shadow Fall a další články na Konzolista.cz
zdroj: tisková zpráva

Preview Killzone: Shadow Fall a další články na Konzolista.cz

22. 6. 2013 9:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Konzolista.cz se s E3 zdatně popasoval a vy si můžete tento týden přečíst spoustu novinek, které se týkají konzolí a handheldů. Kolegové se podívali třeba na indie hry pro PlayStation 4 a zkontrolovali, jak se bude střílet v Killzone: Shadow Fall. Připravili také několik speciálů, které se týkají next-gen konzolí, tedy PlayStation 4Xbox One, ale i posledního přírůstku do rodiny konzolí od Nintenta, Wii U.

Fez 2 vyjde pravděpodobně exkluzivně pro PS4 – Jednou z nejlepších her pro Xbox LIVE Arcade je FEZ. Vývojáři v současnosti připravují pokračování, které se ovšem velkým obloukem vyhne platformám od Microsoftu. Hlavní designér hry Phil Fish má prý s americkou společností takové zkušenosti, které by už nechtěl zažít. Přidává se tak do řady dalších indie vývojářů, kteří nemají s Microsoftem zrovna dobré vztahy.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Deadfall Adventures se připomíná novými obrázky a videem – Během E3 zapadne spousta méně sledovaných her. S tím musí vývojáři počítat, ale proč se o nich nezmínit dodatečně, zvláště když některé vypadají nadějně. Jako třeba dobrodružná hra Deadfall Adventures pro konzoli Xbox 360, která u nás navíc vyjde s českými titulky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

DICE: Battlefield 4 na PS4 a Xbox One s 64 hráči a 60 fps – Třetí Battlefield na konzolích Playstation 3 a Xbox 360 samozřejmě přinesl pěknou podívanou v rámci možností, ale PC verze vypadala v mnohém lépe, a její výhodou bylo i 64 hráčů v multiplayeru. Síly by se měly vyrovnat s příchodem nových konzolí Xbox One a Playstation 4, které mají dostatek výkonu na to, aby mohl připravovaný Battlefield 4 běžet v maximální možné kvalitě.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Remake Shadow Warrior má nové obrázky – Studio 3D Realms nevytvořilo v době své největší slávy jen populární Duke Nukem 3D, ale na stejném enginu postavilo i akci Shadow Warrior. Nebyla sice tak populární, ale určitě se jednalo o kvalitní záležitost. Dnes si ji na PC můžete stáhnout zdarma skrze Steam. Nedávno jsme se navíc dozvěděli, že vývojáři ze studia Flying Wild Hog připravují remake Shadow Warriora, který vyjde v příštím roce na next-gen konzole Playstation 4 a Xbox One skrze digitální distribuci. Už jsme tu měli několik prvních obrázků, nyní jsou k dispozici další, tentokrát típnuté přímo během hraní.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Vyšel Disney Epic Mickey 2: The Power of Two pro PSV s českými titulky – Fanoušci plošinovek a hlavně populárního Mickeyho s kapesní konzolí Playstation Vita si od dnešního dne mohou koupit hru Disney Epic Mickey 2: The Power of Two, která u nás vychází s českými titulky, jako tomu bylo na velkých konzolích. Disney Epic Mickey 2: The Power of Two je druhou hrou tohoto roku pro Playstation Vita, kterou společnost Sony uvádí na český a slovenský trh s českou podporou. Příjemná je i cena – 499 Kč krabicovka, 375 Kč digitální kopie.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Capcom: Deep Down nemá nic společného s Dragon’s Dogma – Během únorového představení konzole Playstation 4 oznámil Capcom nové akční RPG Deep Down pro Playstation 4 (hra vyjde s největší pravděpodobností i pro Xbox One), které je postaveno na novém next-gen enginu Panta Rhei. Od té doby hodně hráčů spekuluje o tom, že jde o pokračování hry Dragon’s Dogma. E3 nám v tomto nepřinesla odpověď, jen jsme se dozvěděli, že hra je v počátečních fázích vývoje a více informací bude v příštím roce. To Christian Svensson byl na oficiálním fóru sdílnější. Napsal, že Deep Down nemá nic společného s hrou Dragon’s Dogma, ale jde o hru, která se odehrává ve vlastním světě, a samozřejmě se bude lišit i dalšími prvky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Za Gaikai si na PS4 zřejmě připlatíme – Sony na E3 oznámila, že příští rok spustí v Severní Americe zpětnou kompatibilitu pro Playstation 4 přes službu Gaikai, která by měla nabídnout většinu her z Playstation 3 a předchozích Playstation konzolí. Spuštění služby se plánuje i v Evropě, ačkoliv termín zatím stanoven nebyl. Nyní se o této službě rozpovídal trochu Fergal Gara z britské SCE. Podle jeho slov je skvělé, že mohou nabídnout hráčům starší hry nejen na Playstation 4, ale i dalších platformách. Co se týče ceny, ještě nejsou v Sony úplně rozhodnuti.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Square Enix by mohla připravit i další Final Fantasy hry v HD rozlišení – Square Enix v současnosti připravuje HD remake Final Fantasy X a Final Fantasy X-2 pro konzole Playstation 3 a Playstation Vita, které se objeví na pultech obchodů někdy během podzimu. Pokud budou úspěšné, nemuselo by zůstat jen u nich. „Musíme počkat a uvidíme, jaký bude zájem o HD kolekci Final Fantasy X a X-2. Pokud bude úspěšná, myslím si, že vydláždí cestu pro více her předělaných do HD rozlišení."

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

EA: Dead Space série není mrtvá, nový díl zatím nepřipravujeme – Třetí díl Dead Space si možná odnášel velmi dobré známky v recenzích, ale když došlo na prodeje, v nich zase tak úspěšný nebyl. Proto se později objevily spekulace, podle kterých EA celou značku pohřbila a už se jí nebude věnovat. Jak ovšem nyní řekl během E3 šéf EA Games, Patrick Söderlund, značku Dead Space mají v EA všichni blízko u srdce a rozhodně není mrtvá.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Video z PS4 hororu Outlast – NA E3 vývojáři z Red Barrels Studio oznámili hororovou hru Outlast na Unreal 3 enginu, která vyjde v příštím roce na konzoli Playstation 4. První záběry jsme z ní viděli během tiskové konference Sony, ale to bylo samozřejmě málo na to, abychom si udělali nějaký obrázek. Pokud vás hra zaujala, určitě vám teď udělá radost hned 11 minut dlouhé video ze hry, které ukazuje, že je hra plná lekacích momentů, přičemž staví především na průzkumu a na akci zapomíná.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články