Příběh trýzněné bojovnice Hellblade přidává podtitul Senua’s Sacrifice
zdroj: tisková zpráva

Příběh trýzněné bojovnice Hellblade přidává podtitul Senua’s Sacrifice

17. 3. 2016 10:06 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ninja Theory vypadají, že by mohli z role černého koně, který se dobrovolně vypravil do nezávislých pastvin, překvapit. To, že přejmenovali svou akční hru Hellblade na Hellblade: Senua’s Sacrifice je jen kosmetická změna. Mnohem významnější je… jiná kosmetická změna. Jakkoliv to zní zmateně, pochopí, až si pustíte nový, vážně působivý trailer a video, které vysvětluje, jak tvůrci pokročili z digitálním přenosem reálné tváře do hry.

Předem stojí za připomenutí, oč v Hellblade: Senua’s Sacrifice jde. Původní úmysl vytvořit fantaskní svět založený na motivech keltské mytologie pomalu bere za své. Nejen z videí, ale tentokrát i popisu ve videu zjistíte, že Senua je keltskou válečnicí, která asi jako jediná přežila vikinský nájezd na svou vesnici. Při něm zahynuli všichni, zřejmě i její partner, ale...

...ale tady vstupuje do hry nejvýraznější prvek nové hry od Ninja Theory. Prožité události z nájezdu u ní vyvolaly posttraumatický stresový syndrom a Senua přestává rozlišovat co je realita a co výplody její ztrýzněné mysli. Ostatně, trailer to krásně ukazuje na vyčítajících hlasech, které na ni svalují vinu za vše, co se stalo, dokud se z pohlcujícího zajetí vlastní mysli nevyrve zpátky do reality. Nicméně se vydává na cestu za záchranou svého milého… který je dost možná mrtvý.

zdroj: Archiv

V rámci hry by mělo mít prolínání reality a mučivého světa Senuiny mysli zásadní význam, kdy budete bojovat nejspíš nejen se severskými nájezdníky, ale také – a to možná především – s výplody mysli nešťastné hrdinky.

Samotný pohled na to, jak vzniká její podoba v rámci jen šestnáctičlenného týmu je pak velmi unikátní. Ninja Theory hned vysvětlují, že spolupracují s několika specializovanými studii (psali jsme i zde). Jelikož Hellblade: Senua’s Sacrifice vzniká na Unreal Enginu, přímo pomáhali i Epic, kteří se snaží o překlenutí zatím stále běžného efektu uncanny valley. Prozatím to vypadá, že jsou na dobré cestě. Hra by měla vyjít ještě letos na PC a PS4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články