Přijďte tvořit hry na první pražský Hackathon
zdroj: tisková zpráva

Přijďte tvořit hry na první pražský Hackathon

8. 1. 2013 10:11 | Téma | autor: Petr Poláček |

Pokud vás spaluje vlastní kreativita, ale nechcete ji ventilovat jen tak nazdařbůh, mohla by vás zajímat akce zvaná Games Hackathon, kterou na 8. – 10. února 2013 chystá Geewa, český producent a vydavatel mobilních a browserových titulů, jejíhož šéfa jste mohli slyšet ve Fight Clubu #96.

Games Hackathon je ve zkratce dvoudenní soutěž, v níž bude 40 přihlášených týmů nebo jednotlivců tvořit funkční a ideálně i zábavné herní prototypy kompetitivních casual her pro mobily či browsery, které pak bude posuzovat porota složená z vývojářů, novinářů a lidí pohybujících se v branži. Vítěz obdrží 1000 dolarů, ale hlavně mu Geewa v rámci spolupráce umožní prototyp přetvořit ve skutečný produkt - hru, kterou mu také vydá. Projekty na druhém a třetím místě sice nedostanou peníze, ale možnost dohodnout se na spolupráci s Geewou také může být pro spoustu šikovných tvůrců zajímavá.

Pravidla celé soutěže najdete společně s organizačními pokyny na stránce Hackathonu, kde se také zájemci o účast mohou do 25. ledna 2013 zaregistrovat. Pokud zájem přesáhne počet volných míst, bude si organizátor vybírat a bodejť by ne, když vybraným účastníkům Geewa obstará nejenom jídlo a pití na celé dva dny, ale případně je i ubytuje v hotelu. Zkrátka, o vše bude postaráno, jediné, co si musíte přinést, je dobrý nápad a solidní formu, abyste jej byli schopni za ty dva dny realizovat.

Znovu připomínám, že všechny podstatné informace včetně možnosti zaregistrovat se najdete na oficiální stránce Hackathonu. A asi nebude od věci si s případnou registrací pospíšit. 40 míst není málo, ale vzhledem k tomu, že akce je otevřena prakticky pro kohokoli, tak se kapacita může velmi rychle naplnit.

Nejnovější články