Příští generace PlayStationu cílí na hardcore hráče skrz exkluzivní tituly
zdroj: tisková zpráva

Příští generace PlayStationu cílí na hardcore hráče skrz exkluzivní tituly

1. 7. 2019 18:15 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Zatímco konkurenční Microsoft chce hry dostat k úplně všem pomocí streamovací služby xCloud na počítačích, konzolích, mobilech a dalších zařízeních, Sony pravděpodobně pojede stále tu svou hezky znějící písničku plnou výborných AAA exkluzivit. Wall Street Journal přišel s informacemi ohledně cílové skupiny nové konzole, do které patří především hardcore hráči (původní článek je bohužel za paywallem, i když k jeho odemčení vám teď na tři měsíce stačí pouhé 1 euro).

Vedoucí producent v Sony Keničiro Jošida popsal budoucí konzoli jako produkt cílený na úzkou skupinu hardcore hráčů, což Wall Street Journalu potvrzují i další zdroje. Ty tvrdí, že podpora 8K, tedy ultra vysoké rozlišení, bude jedním z hlavních lákadel. V Sony totiž věří, že kvalita vizuální stránky je klíčovým faktorem při rozhodování o koupi konzole.

Stejné rozlišení bude podporovat i Project Scarlett od Microsoftu, takže nejde o žádnou unikátní věc. Nicméně Sony se prý hodlá plně soustředit na velké hry – exkluzivní tituly vlastních studií a upevňování vztahů s velkými vydavatelstvími.

Malé indie tituly Sony nebude úplně zatracovat, ale značně jim omezí prostor (nepůjdou na ně finance), což nám prý dokáže jejich absence na letošní Tokyo Game Show, která se koná od 12. do 15. září. Podle zdrojů si totiž hráči kupují konzoli kvůli vysoce kvalitním exkluzivitám, ne pro malé hry, které už jsou dostupné na mobilech.

Zdroje dále tvrdí, že za hlavního konkurenta je momentálně považovaný Microsoft, zatímco Google Stadia je hrozbou budoucnosti a Nintendo není nebezpečné, protože jeho primární cílovka je výrazně mladší.

Pokud se tyto informace potvrdí, znamená to, že se politika konzolí od Sony nijak zvlášť nemění. Což ani není nijak překvapivé. Exkluzivní tituly se Sony vyplácejí a není tedy důvod přepouštět své fantastické výtvory konkurenci.

Analytik Hideki Jasuda přesto upozorňuje na možné riziko této strategie. Je možné, že menší různorodost her povede k tomu, že část zákazníků toužících po něčem jiném než velké tříáčkové produkci přejde ke konkurenci, například k Nintendu. Zdroje Wall Street Journalu uvnitř firmy ovšem tvrdí, že malé hry budou na novém PlayStationu vycházet i bez přímé podpory Sony, protože si zkrátka nebudou moct dovolit tuto konzoli ignorovat.

Jak to nakonec dopadne, se dozvíme nejdřív o Vánocích příštího roku, kdy by nová konzole teoreticky měla vyjít. Pokud vás zajímají všechny potvrzené informace o PlayStationu 5, které jsou prozatím k dispozici, pak zamiřte do našeho souhrnného článku.

Nejnovější články