Příští rok se nového Battlefieldu nedočkáte, EA se bude soustředit na Apex Legends
zdroj: tisková zpráva

Příští rok se nového Battlefieldu nedočkáte, EA se bude soustředit na Apex Legends

30. 10. 2019 12:10 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

EA ve včerejším hovoru pro investory za uplynulý druhý kvartál aktuálního fiskálního roku potvrdila, že se střílečková série Battlefield vrátí nejdříve v roce 2021. To znamená, že si dává dokonce tříletou pauzu a návrat plánuje až na nové generaci konzolí. V mezičase bude hlavní střeleckou vlajkovou lodí EA battle royale Apex Legends, která momentálně slaví milník 70 milionů hráčů.

Battlefield V vyšel v září 2018 a ještě nějaký čas bude posledním Battlefieldem. EA žádný další neplánuje vydat až do fiskálního roku 2022, což v překladu na normální roky znamená, že může přijít kdykoliv mezi dubnem 2021 a březnem 2022. V duchu tradice posledních dílů asi spíše na podzim, ale takový Hardline si to přikvačil v březnu 2015, takže ani jarní období se nedá úplně vyloučit.

Nutno podotknout, že pátá kapitola v podobě War in the Pacific do Battlefieldu V dorazí teprve zítra. Jeho road mapu navíc postihly nějaké ty odklady i zrušení plánovaného módu 5v5, takže se nového obsahu možná dočká i v příštím roce.

zdroj: Archiv

Hlavní střílečkou pro EA nicméně následující dva roky bude Apex Legends. Free-to-play battle royale se daří, v minulých dnech pokořila hranici 70 milionů účtů, které ji alespoň vyzkoušely a EA podotýká, že „stále roste“. Respawn ji plánuje rozšířit na mobilní platformy a etablovat ji na esportové scéně, stejně tak by s ní chtěl proniknout na čínský herní trh.

Co se dalších plánů týká, EA bude v příštím roce vydávat dva neoznámené tituly od externích studií a stejně tak má v záloze i nějaké zatím neoznámené projekty od svých vlastních.

Nejnovější články