Prosincová nabídka bezplatných konzolových her: King's Quest, Van Helsing, Flashpoint, Thief...
zdroj: tisková zpráva

Prosincová nabídka bezplatných konzolových her: King's Quest, Van Helsing, Flashpoint, Thief...

27. 11. 2015 15:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Sony i Microsoft v uplynulých dnech vytáhly své poslední bezplatné trumfy pro letošní rok. Řeč je o zdarma dostupných hrách v rámci placených služeb PlayStation Plus a Xbox Live Gold. Na obou stranách jsou k nalezení hry různých žánrů a to pro všechny podporované platformy. A jakkoliv Sony vybrala zajímavé kousky, Microsoft má tentokrát možná o něco navrch.

Hlavním tahákem prosincového PlayStation Plus je podle Sony Gauntlet: Slayer Edition. Kooperativní top-down akce by měla potěšit všechny hráče na PlayStationu 4. Nejde sice o žádný trhák, ale dobrá hra to bez pochyby je. Zajímavější je druhý kousek pro PlayStation 4 a to povedená adventura King's Quest: A Knight to Remember.

První epizoda nového King's Questu se Activisionu povedla, jak si můžete přečíst v naší recenzi. Pokud máte adventury, nešlápne s první epizodou vedle. Hráči na PlayStation 3 si zase mohou zastřílet v duchu osmdesátek ve Far Cry 3: Blood Dragon, nebo zajezdit na snowboardu v posledním SSX.

Obě hry za to stojí, ať už máte rádi moderní akci v oldschool kabátku, nebo snowboarding, neměli byste se na PS3 v prosinci nudit. Majitelé PS Vita pak dostanou Rocktetbirds Hardboilded a Freedom Wars. Všechny hry budou na PS4, PS3 a PS Vita dostupné hned od 1. prosince.

Far Cry 3: Blood Dragon zdroj: tisková zpráva

Možná trochu zajímavější nabídku oznámil krátce před Sony Microsoft. Ten dá hráčům na Xboxu One od 1. prosince možnost pustit se do The Incredible Adventures of Van Helsing. Celá série se touhle dobou sice trochu vyčerpala, ale pořád jde o jednu z výrazně povedených diablovek. Jestli už máte Reaper of Souls několikrát za sebou a nemáte do čeho virtuálně praštit, přijde Van Helsing vhod.

Od 16. prosince si budete moct na Xboxu One zahrát pro změnu na tichošlápky. Microsoft v půlce prosince na Games with Gold vydá nového Thiefa. Ten dopadl jak dopadl a nová stealth revoluce z toho není, ale špatná hra určitě taky ne. Příznivci žánru tower defense si mohou na Xboxu 360 od 1. prosince užít CastleStorm, nebo od 16. prosince další povedenou diablovku Sacred 3.

Tím by výčet her v Games with Gold normálně končil, ale když jsou ty svátky, připravil si Microsoft ještě jeden bonus: Operation Flashpoint: Dragon Rising. Dnes už popravdě trochu zapomenuté pokračování Flashpointu (Army) z roku 2009 a z dílny Codemasters si budete moct zahrát na Xboxu 360 od 16. prosince.

A ptáte se co PCčko? Inu, stačí se podívat na aktuálně probíhající Exploration Sale na Steamu, na GOG, nebo vlastně skoro na libovolnou digitálně distribuční platformu.

Nejnovější články