První dva Warcrafty jsou konečně digitálně na GOG
zdroj: tisková zpráva

První dva Warcrafty jsou konečně digitálně na GOG

29. 3. 2019 13:02 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Série Warcraft loni oslavila 25. výročí a jak jinak čtvrtstoletí oslavit, než znovuvydáním prvních dvou dílů digitálně, bez DRM, mimo výsostné území Battle.netu. Na GOG si od včerejška můžete pořídit balíček obou Warcraftů včetně rozšíření. Zase práce? Hurá do práce!

Dobře, dobře, legendární trojka to sice není (na tu si musíte počkat až v letošní Reforged edici, doufejme, že i s českým dabingem), Blizzard nicméně v trendu nastaveném Diablem prozatím pokračuje. Balíček realtimových klasik Warcraft: Orcs and Humans a Warcraft 2 v Battle.net edici, což znamená původní Tides of Darkness i datadisk Beyond the Dark Portal, pořídíte za 15 dolarů.

zdroj: Archiv

Jednička vás vezme do Azerothu v jeho nejpůvodnější podobě. Vůbec poprvé před nás v roce 1994 postavila palčivou otázku, jestli je lepší Aliance, nebo Horda, lidi, nebo orci. Odpověď je samozřejmě jasná.

Druhý Warcraft pak nekonečný konflikt rozšířil i na širé moře a přidal mnoho ikonických ras, jako jsou elfové, trpaslíci, trollové a tak dále.

První díl se na GOG dočkal jen minimálních úprav, pouze se postaraly o jeho hladký chod na moderních operačních systémech. Oproti tomu Warcraft 2 Battle.net Edition má stejně jako Diablo dvě různé verze: klasickou, více autentickou, s podporou multiplayeru v rámci Battle.netu; a potom vylepšenou s podporou vyššího rozlišení včetně upscalingu a lepší kompatibilitou.

Nejnovější články