První fotka asasína Fassbendera z Assassin's Creed filmu - natáčení začne příští týden
zdroj: tisková zpráva

První fotka asasína Fassbendera z Assassin's Creed filmu - natáčení začne příští týden

27. 8. 2015 18:58 | Téma | autor: Adam Homola |

Filmová adaptace série Assassin's Creed se ne a ne odpíchnout od věčného přepisování scénářů, hledání režisérů, producentů a herců. K projektu je ale už docela dlouho přisátý coby herec i producent Michael Fassbender, jehož fotka v kostýmu asasína Calluma Lynche podtrhuje informaci, že příští týden začne po letech příprav skutečné natáčení.

Callum Lynch je fungl nová postava, která v žádné z her nefigurovala. Tvůrci totiž nechtějí kopírovat konkrétní herní příběh - mají v plánu do už tak bohatého světa přidávat nové postavy a vyprávět jejich příběhy. Ale kdo ví, třeba se vedle Lynche někde mihne Ezio, Altair nebo jiný z hrdinů.

Vedle Fassbendera si ve filmu zahraje také Marion Cotillardová, Michael Kenneth Williams a Ariane Labedová. Za kamerou bude stát méně známý Justin Kurzel, který s Fassbenderem a Cotillardovou natočil letošního Macbetha, který prý není vůbec špatný.

"Lynch zjistí, že je potomkem tajné společnosti asasínů skrze odemčení genetických vzpomínek. Ty mu umožní znovu prožít dobrodružství jeho předka Aguilara ve Španělsku v 15. století. Po získání neskutečných znalostí a schopností je pak připraven postavit se despotickým templářům v současnosti," zní oficiální popisek filmu. Dočkat bychom se tak měli jak stylové historické akce, tak i dramatu a akce v době moderní.

09e65040c3fd16923aab811d4da2522ff4dc3a71 zdroj: tisková zpráva Michal Fassbender jako Callum Lynch. Zdroj: Yahoo

Potud zní všechno zajímavě, ale velkým problémem bude termín premiéry, stanovený zatím na 21. prosince 2016. Předvánoční termíny bývají lukrativní, příští rok tomu tak ale nebude. Právě 16. prosince bude mít totiž premiéru nový Star Wars film s podtitulem Rogue One, na který se asi bude chodit ve velkém. A obávám se, že se AC filmu nepodaří zburcovat větší publikum než Star Wars filmu...

Ostatně, i Warcraft film se raději klidil z cesty a místo letošního prosince, který patří snímku Star Wars: Síla se probouzí, uvidíme filmový Warcraft 10. června 2016. Počítám tedy, že se termín premiéry Assassin's Creed filmu ještě přesune.

Michaela Fassbendera před rolí v AC filmu uvidíme například ve filmu Steve Jobs nebo v X-Men: Apocalypse. Pokud se navíc v příštích měsících nic velkého nezmění, měl by se brzy po dokončení AC filmu vrhnout do natáčení druhého Promethea.

Nejnovější články