Prvním z představených klanů Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 jsou pankáči Brujah
zdroj: tisková zpráva

Prvním z představených klanů Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 jsou pankáči Brujah

2. 5. 2019 17:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

O chystaném Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 už víme, že v něm coby čerstvý proměněnec s naředěnou krví budete překvapivě disponovat určitou sociální mobilitou. Navzdory tomu, že svou pouť mezi nemrtvými začínáte jako Thinblood, se postupem času budete moct přidat k jednomu z pěti klanů. Prvním, u kterého Paradox odhaluje tajemný závěs, jsou Brujah, naštvaní rebelové a pravověrní pankáči univerza World of Darkness.

Zbytek upírského světa jim přezdívá „vzteklouni“ a Brujah nejsou z těch, kdo by respektovali nějaké instituce nebo autority, natož vynucené. Patřil k nim třeba Christof z Vampire: The Masquerade – Redemption a ve středověku platili spíše za chrabré rytíře, ale v moderním světě pro ně ostatní nemají příliš pochopení. Obvykle dělají problémy, ať už to znamená cokoliv.

V Seattlu z klanu Brujah zbyl jen zlomek, zejména kvůli neúspěchům anarchistického odboje, který se snažil vzepřít tradičnímu upířímu uspořádání. Nepřekvapivě se tohle hnutí v rámci klanu těší velké popularitě, těm zbylým se ho ale daří poměrně úspěšně utlačovat. V politických kruzích tedy Brujah nejsou dvakrát populární, spíše než diplomacií řeší problémy rvačkou, a dokonce provozují upírské kluby rváčů.

zdroj: Archiv

Láska k bitkám se promítá i v jejich speciálních schopnostech. Většina Brujah je pořádně namakaná a ti, kteří nejsou, disponují alespoň nadlidskou rychlostí. Siláci mají dvojici aktivních schopností. První je Kainova pěst, která dokáže prorazit klidně i zeď nebo jen někoho odhodit hodně daleko. Druhá dovednost jim umožní vyvolat menší zemětřesení, které omráčí kohokoliv, kdo se odváží přiblížit.

Mrštní Brujah dokážou uhýbat tak rychle, že zmizí i těm, kteří se na ně přímo dívají. Pomůže jim to nejen při vyhýbání se útokům, ale i při samotném útočení, kdy se dostanou za záda nepřátel dřív, než byste řekli „borůvkový koláč“. Taky ale můžou vzít do zaječích, na to už se historie neptá.

Jejich schopnost akcelerace vám pak umožní zpomalit svět okolo vás, takže se můžete vyhnout klidně i po-ma-lin-ku se přibližujícím kulkám. Sluneční brýle a kožený kabát nejsou v ceně, ale tenhle klan si na nich stejně zakládá, takže si je radši pořiďte ještě předtím, než se o místo u nich budete ucházet. Stejně jako baseballovou pálku na luxusní výlohy.

Přestože jsou Brujah rebelové a nesouhlasí s upírským establishmentem, pravidla maškarády důsledně dodržují, takže své schopnosti nepoužívají před zraky nevědomých mudlů. I potom, co se k nim v Bloodlines 2 přidáte, si uchováte své Thinblood schopnosti, tedy proměnu v netopýří hejno nebo dusivé mlžné obláčky. Rozšířit anarchistické řady můžete už příští rok.

Nejnovější články