Rainbow Six Siege dorazí na next-gen, možná i s Larou Croft
zdroj: Ubisoft

Rainbow Six Siege dorazí na next-gen, možná i s Larou Croft

17. 2. 2020 13:05 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Jedna z nejhranějších multiplayerových stříleček současnosti se objeví na PlayStation 5 a Xbox Series X, a to zřejmě v den vydání obou konzolí. Ubisoft zároveň doufá, že se mu do té doby povede zprovoznit hraní napříč platformami a také propojit systém progrese, abyste na následující generaci konzolí měli zaprvé s kým hrát a zadruhé mohli pokračovat se svým vypiplaným účtem.

Kooperativní střílečka Rainbow Six Siege inspirovaná romány Toma Clancyho běží od konce roku 2015 a navzdory svému stáří rozhodně neplánuje v nejbližší době skončit. Nebo přestat přidávat dodatečný obsah. Ubisoft teď nalajnoval další dva roky podpory, kdy stále můžete počítat s tříměsíčními sezónami a novými operátory. A také s dalšími dvěma platformami.

Příchod na PlayStation 5 a Xbox Series X potvrdil pro server Windows Central šéf vývoje Leroy Athanassof. I kvůli tomu, že se část týmu věnuje portu pro novou generaci, teď trochu poleví frekvence nových postav a updatů, protože se snaží stihnout den vydání hardwaru.

„Nemůžu vám říct přesné datum, protože tohle datum znají ti, kdo dělají next-genové konzole. Ale můžu vám říct, že budeme na konzolích od jejich launche,“ říká Athanassof. S vylepšováním pro výkonnější konzole má tým koneckonců zkušenosti už z případů PlayStation 4 Pro a Xbox One X, updaty pro ně nicméně dorazily až pár měsíců po hardwaru.

zdroj: Archiv

„Nechceme tříštit komunitu, takže chceme, aby hráči, kteří si koupí nové konzole, mohli hrát se svými kamarády,“ říká Athanassof s tím, že i kvůli tomu přidají multiplayer mezi generacemi. Pokud hrajete na PlayStation 4, budete moct hrát s lidmi s PS5.

Co se cross-playe pro Xbox One a PlayStation 4 týče, je pořád v řešení, ale jde spíše o záležitost Microsoftu a Sony. Ubisoft je prý na podobnou eventualitu připraven: „Snad na to dojde, je to obecný trend v rámci průmyslu a prakticky nic tomu nemůže zabránit. Je to jen otázka času,“ soudí Athanassof.

Tenhle čas ale tiká jinak pro meziplatformní hraní s PC, logicky kvůli výhodě klávesnice a myši. „Jediný způsob, jak to implementovat, je udělat z toho dobrovolnou věc. V základu hrajete s ostatními konzolisty. Ale pokud třeba chcete do zápasů rychleji a nechat si nakopat zadek od lidí s klávesnicí a myší, byla by to vaše volba.“

Rainbow Six Siege zdroj: Ubisoft

V první sezóně pátého roku se do Rainbow Six Siege vrhá update Operation Void Edge s dvojicí nových operátorů. Prvním z nich je Iana, která je znamením Blíženec. Seznamka a astrologie stranou, v praxi to znamená, že si dokáže vyvolat hologram, který kopíruje její vzhled, zvuky a kroky, a tím zmást nepřátele.

Rainbow Six Siege zdroj: Ubisoft

Druhým nováčkem je Oryx, který díky speciálnímu dashování dokáže procházet skrz zdi nebo ostatní operátory srazit na zem. Jeho sekundární schopnost mu zase umožní rychle šplhat a mít lepší přehled o pohybu protivníků. Navíc má samopal, brokovnici a pistoli, takže je poměrně všestranný.

Operation Void Edge stále nemá oficiální datum vstupu do ostrého provozu, na testovacích serverech na PC se objeví dnes. Tam většinou verze vydrží přibližně tři týdny, v plné verzi Rainbow Six Siege ji tedy můžete očekávat zhruba 10. března.

zdroj: Archiv

Až k tomu dojde, můžete se potěšit také novým elitním skinem, který Ash promění v legendární dobrodružku a archeoložku Laru Croft. Vizuálně jde o dokonalou podobu, bohužel se ale budete muset obejít bez dvojice pistolí. Že by se v příštím Tomb Raideru objevili vojáci ze Siege? Nechme se překvapit.

Nejnovější články