Reálný svět potkává ten herní ve dvojici vynikajících fanouškovských videí
zdroj: tisková zpráva

Reálný svět potkává ten herní ve dvojici vynikajících fanouškovských videí

23. 7. 2014 15:28 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Co se týče převedení herního světa do toho reálného, můžeme konstatovat, že je mnoho povolaných, ale málo vyvolených. Dvojice videí, kterou najdete uvnitř článků je ale skvělým příkladem toho, jak podobnou látku uchopit a s nemalou dávkou umu a nadání vytvořit něco, co zaujme nápadem i zpracováním. A tak opačnou cestu, než u her bývá zvykem, tedy z virtuálního světa do reálného absolvovala FIFA 14 a Assassin's Creed Unity.

Za prvním videem stojí chlapík jménem Marius Hjerpseth. Jde o zaměstnance EA Sports, který má zjevně svou práci rád a tak v rámci firmy rozeslal mail, zda by se s ním někdo nechtěl podílet na fanouškovském videu, které by převedlo FIFA 14 do reálné podoby. Reakcí dostal požehnaně a výsledkem je klip, který vidíte pod odstavcem. Nejvíce jej asi ocení ti, kdo FIFA hráli, protože míra prolnutí se herních motivů a reálného fotbálku je neskutečná. Nejde jen o herní menu, komentář a ikonky nad hlavami hráčů. I jednotlivé animace, vlastně pardon, pohyby hráčů, evokují známé momentky ze hry. Když k tomu přidáte pečlivě dělaný střih, který kopíruje ten herní, vzniká velmi zábavný kousek.

Druhé video se váže k Assassin's Creed Unity a stojí za ním režisér Devin Graham. Ten společně se skupinou French FreeRun Family a Ronniem Shalvisem natočil kratičký příběh ze současné Paříže, v němž ale figuruje kvarteto asasínu a dvojice vojáků z doby Velké francouzské revoluce. Předváděné kousky jsou vážně působivé, přičemž některým z nás, kteří trpí závratí, skoro vstávaly hrůzou vlasy na hlavě při pohledu na skoky nad pařížskými ulicemi. Právě Paříž dodává tomuhle úctyhodnému kousku skvělé kulisy.

Vašim zrakům doporučuji i tohle video o tvorbě klipu, kde uvidíte, že natáčet na pařížských ulicích není jen tak, protože po vás neustále jde ochranka nebo policie, paradoxně spíše kvůli tomu, že máte kameru a ne, protože skáčete po střechách. Také zjistíte, že ne vždy všechny akční kousky vyjdou napoprvé a třeba scénka, kde se čtveřice asasínů skoro obrátí na útěk před hejnem holubů je úsměvná. Každopádně klobouk dolů před takovým nadšením a samozřejmě i umem.

Nejnovější články