Rebellion koupil zkrachovalou fantasy Karkulku Woolfe
zdroj: tisková zpráva

Rebellion koupil zkrachovalou fantasy Karkulku Woolfe

21. 10. 2015 16:18 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Příběh drsné Karkulky se sekerou ve hře Woolfe - The Red Hood Diaries nedopadl dobře. Sympaticky vyhlížející projekt akčního fantasy říznutého steampunkem byl posledním hřebíčkem do rakve studia GRIM, které fungovalo třináct let. Gambit s Kickstarterem nevyšel a nakonec situace dospěla do stádia, kdy studio muselo vyhlásit bankrot a nezvládlo rozeslat odměny backerům. To se ale nyní mění, protože značku Woolfe koupila společnost Rebellion (série Sniper Elite) a ta slíbila rozeslat zbývající odměny backerům.

Detailní popis toho, co Rebellion udělá a neudělá najdete na kickstarterových stránkách Woolfe. V základu ale ke koupi dospěl kvůli tomu, že se jim líbil nápad s drsnou Karlkulkou a firma prý ráda rozšiřuje portfolio svých titulů. Rebellioni údajně zjistili, že někteří backeři ještě nedostali své odměny, ale je docela možné, že nutnost dodat je patřila k podmínkám prodeje značky. Tak či tak jde ale o sympatický krok, protože, přiznejme si to, tato značka nevypadá jako finanční trhák.

Co se týče budoucnosti samotné hry, vše je ve hvězdách. Další updaty původního titulu nemáme prý čekat, protože hra stojí na Unreal Engine 3 a ten rozhodně není kompatibilní s enginem Asura, na němž stojí hry od Rebellionu. S tím souvisí i pokračování hry. Na něm se už pracovalo a s koupí značky dostali v Rebellionu i assety ze hry, nicméně opět platí, že základ dvojky vznikal v Unreal Engine 3. Nicméně, prý je ještě brzy na to uvažovat co přesně se s hrou stane.

Může se prý dokonce stát, že se noví majitelé pustí do obnovení původně zrušené verze první hry pro konzole. Nicméně, momentálně je důležité, že backeři dostanou své odměny a samotná Woolfe má šanci na další život.

zdroj: Archiv

Nejnovější články