Remote Play bude na PlayStation 4 pro všechny hry
zdroj: tisková zpráva

Remote Play bude na PlayStation 4 pro všechny hry

14. 6. 2013 13:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Funkce Remote Play je na PlayStationu vůbec zajímavá věc. Můžete hrát na Vitě hry z PlayStationu 3, pokud ony tu funkci podporují. Což je právě ten kámen úrazu, protože u většiny her tuhle vymoženost nenajdete. Proč? Inu, musí to podporovat vývojáři a využije to podstatnou část výkonu procesoru a pamětí. V případě PlayStation 4 by mělo být ale všechno jinak - lepší, jednodušší a funkční. A pro všechny hry, bez rozdílu žánru.

Výjimkou jsou jen hry, které budou na PlayStation 4 potřebovat nějaký specifický hardware - například taneční hry, které budou využívat kameru. Jinak by ale mělo všechno fungovat i na Vitě. Hry to tentokrát budou využívat hlavně proto, že se o Remote Play bude starat samotný PlayStation 4. Engadgetu to na E3 potvrdil Shuhei Yoshida, který v Sony pracuje jako prezident Worldwide Studios.

“Vždycky, když mělo dojít na priority a funkce, které ze hry odstranit, byla Remote Play jednou z nich právě kvůli svým nárokům a hardwarovým požadavkům,” řekl Yoshida. Na PS4 by to neměl být problém, nejen kvůli velkému výkonu konzole, ale kvůli jednoduchosti, se kterou bude Remote Play fungovat.

Taky se ptáte jak to bude s hrami, které na PS4 využívají obě přední tlačítka - bumpery i triggery - když má Vita jen jedno čelní tlačítko? Sony si je toho vědoma: “Jen se prosím ujistěte, že ovládání bude fungovat i když bude někdo hrát na Vitě. To je to jediné minimum, které vývojářům říkáme,” dodal Yoshida. Tak doufejme, že takové přátelské “prosíme ať to funguje” bude stačit a na Vitě bude všechno v pohodě hratelné.

Nejnovější články