Resident Evil 5 se přesouvá z Games for Windows na Steam
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil 5 se přesouvá z Games for Windows na Steam

27. 3. 2015 10:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Máte pořád v ústech pachuť z Resident Evil 6? Teď si ji můžete spravit skrze pátý díl, který sice úplným vrcholem série taky není, ale nejen v kooperaci jde o solidní zábavu. Capcom totiž plní slib ze září minulého roku a Resident Evil 5 se stěhuje z Games for Windows Live na Steamworks. Má to ale háček...

Capcom sice umožní migraci z GFWL na Steam, ale všechny verze hry to nepokryje, stejně jako nedávno u Dead Rising 2. Z GFWL na Steam můžete hru přestěhovat v případě, že jste ji koupili v krabici nebo na Steamu. Pokud jste ale Resident Evil 5 koupili digitálně přímo na GFWL, jste odkázáni na stávající verzi a změnit to nejde, protože GFWL verze nemá sériové číslo, které je k přesunu nutné. A stejné je to i s DLC pro hru, která jste koupili přímo na GFWL. Hra i DLC vám ale bude fungovat i nadále - jen holt nevyužijete funkcí, které nabízí Steam a Steamworks.

Jinak platí, že hráči, kteří si RE5 koupili na Steamu, se mohou těšit na automatický upgrade na Steamworks verzi. Jestliže máte doma krabicovku, stačí na Steamu zadat aktivační kód z GFWL a hra se sama bezplatně upgraduje na novou verzi.

zdroj: Archiv

Při transferu z jedné verze na druhou se navíc nemusíte strachovat o svá data - vývojáři do hry implementovali nástroj, který přenese uložené pozice i achievementy. Ostatně, nová verze hry podporuje standardní svitu Steamworks funkcí - achievementy, online žebříčky i možnost ukládání hry do cloudu, jak uvádí Capcom na blogu. Chystá se též podpora Steam karet, kterou ale vývojáři zatím nestihli do hry zakomponovat.

Přesun Resident Evil 5 z GFWL na Steamworks můžete hned teď. Pokud jste RESI 5 ještě nehráli, ale chtěli byste, můžete si na Steamu koupit základní i Gold edici, která obsahuje hru, všechna DLC, mód Versus, čtyři kostýmy, Mercenaries Reunion a dvě nové příběhové kapitoly. Obě edice jsou teď navíc v pěkné víkendové slevě, tudíž si můžete herní knihovnu doplnit poměrně levně.

Nejnovější články