Režisér Gans prý natáčí třetí Silent Hill a další film podle hry
zdroj: tisková zpráva

Režisér Gans prý natáčí třetí Silent Hill a další film podle hry

3. 2. 2020 10:20 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Christophe Gans stojí za filmovou adaptací hororové série Silent Hill z roku 2006 a řekněme si upřímně, jde o jeden z těch lepších filmů na motivy her. Teď se francouzský režisér v rozhovoru podělil o informaci, že pracuje hned na dvou projektech na motivy japonských hororových survivalů. Jedním z nich by mělo být pokračování Silent Hillu, tím druhým adaptace Project Zero.

Gans se o svých budoucích projektech rozpovídal pro francouzský filmový web Allociné. V prvním z filmů si bude půjčovat z hororové série Fatal Frame, respektive v Evropě pojmenované Project Zero. Tenhle film se podle režiséra bude odehrávat v Japonsku, protože je hra neodmyslitelně spjatá s asijskými strašidelnými domy a nebylo by fér mu upírat kořeny.

Stejně tak Silent Hill by prý měl zůstat ukotvený v puritánském, malém americkém městečku a podle Ganse je nejvyšší čas, aby vznikl nějaký nový. Pro připomenutí, podle spekulací se pracuje hned na dvou nových hrách ze série Silent Hill, takže kompletní resuscitace značky dává celkem smysl.

 

Gans v rozhovoru dále vysvětluje, proč odmítl nabídku režírovat filmové pokračování z roku 2012 s podtitulem Revelation. Producenti si totiž prý představovali něco akčnějšího ve stylu Resident Evil, kdežto on má radši atmosferičtější kousky. Proto onen film pro jistotu radši ani neviděl.

Na natáčení prvního filmového Silent Hillu ale rád vzpomíná. Od té doby se postaral ještě o francouzskou verzi Krásky a zvířete s Léou Seydoux, kterou si můžete pamatovat mimo jiné coby Fragile z Death Stranding. O své variaci na klasickou pohádku tvrdí, že se snažil být co nejvěrnější originálu. Což je přístup, o který se chce pokoušet i v případě budoucích herních filmů.

Nejnovější články