Režisér Warcraftu natočí film podle komiksu Rogue Trooper
zdroj: tisková zpráva

Režisér Warcraftu natočí film podle komiksu Rogue Trooper

18. 7. 2018 17:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Mezi každoroční nálož komiksových filmů od Marvelu a nejen od něj se brzy pokusí vklínit nový kousek. Jmenuje se Rogue Trooper, možná ho znáte podle stejnojmenné hry z roku 2006 a určitě znáte i jeho režiséra. Film totiž natočí Duncan Jones, režisér dva roky starého filmu Warcraft: První střet.

Duncan Jones, komiksové vydavatelství 2000 AD, herní vydavatel Rebellion a Jonesova produkční firma Liberty Films oznámili záměr zfilmovat Rogue Trooper včera. Zatím jsou všichni zúčastnění na slovo skoupí, tudíž známe opravdu jenom jméno režiséra. V tuto chvíli není ani jasné, zda se bude film jmenovat jednoduše „Rogue Trooper“, nebo dostane i nějaký přívlastek, a už vůbec není jasné, kdo bude koho hrát.

Celovečerní film se ale bude základních stavebních kamenů komiksu jasně držet. Čeká nás příběh geneticky upraveného vojáka vyrobeného za jediným účelem: k účasti v bojích na Nu-Earth, planetě zdevastované nekonečnou válkou. Tu mezi sebou vedou Norts a Southers a Rogue Trooper je jediný přeživší mise, kde padli všichni jeho kolegové.

Rogue se vydává najít zrádce, a to s pomocí tří osobností jeho mrtvých parťáků: jeden je napojený na jeho helmu, druhý na batoh a třetí na pušku. Pro Jonese by mohlo jít o solidní výzvu a materiál, který sice má potenciál být pomyslným „minovým polem“ stejně jako Warcraft, ale podobnému riziku se u adaptace cizí látky těžko vyhnete.

Pokud byste si chtěli doplnit vzdělání a do komiksu se začíst, nemusíte chodit hned do kamenného ani virtuálního knihkupectví. Vydavatelství 2000 AD zveřejnilo komiks (One-Shot Special Edition) zadarmo, najdete ho pod tímto odkazem.

zdroj: Archiv

Jones

Duncan Jones sice nepatří mezi režisérskou elitu ověnčenou několika Oscary, ale jeho jméno určitě znáte nejen díky Warcraftu. Jones začal svoji filmařskou kariéru ve velkém, když v roce 2009 natočil výborné sci-fi Moon.

V roce 2011 následoval velice povedený Zdrojový kód a v roce 2016 už bohužel ne zas tak skvělý Warcraft. Letos pak Jones pro Netflix natočil rozporuplné sci-fi Mute. S Rogue Trooperem se dříve jak v druhé polovině příštího roku určitě nesetkáme a s největší pravděpodobností si budeme na film muset počkat třeba dva roky nebo déle.

Herní Rogue Trooper

Film bude sice podle komiksu, ale tím byla inspirovaná i stejnojmenná hra z roku 2006. Ta nebyla špatná, ale do extrémně kompetitivního žánru stříleček tehdy žádnou velkou díru neudělala.

Možná i proto bylo překvapivé, když se minulý rok dočkala remasteru. Rogue Trooper Redux vyšel v říjnu 2017 a z recenze Marse Vertiga si odnesl šestku: „Rogue Trooper dostal nový lehce slušivější kabátek a nechal jinak téměř vše při starém včetně vysloužilého enginu a nešťastné AI nepřátel. Pro hráče originálu zbytečnost, novým příchozím doporučuji snad jen v případě, že jsou fanoušky původního komiksu a nostalgie.“

zdroj: Vlastní

Nejnovější články