Rockstar spustil svého vlastního herního klienta, protože proč ne
zdroj: tisková zpráva

Rockstar spustil svého vlastního herního klienta, protože proč ne

18. 9. 2019 16:30 | Komentář | autor: Adam Homola |

Nechci říkat, že jsem to říkal, ale říkal jsem to. Před dvěma lety jsem napsal komentář „Red Dead Redemption 2 už na Steamu nevyjde“ a měl jsem pravdu. PC verze hry roku 2018 sice pořád oznámená není, ale teď už víme, že pokud někdy vyjde, vyjde na čerstvě oznámeném a rovnou i spuštěném klientu Rockstar Games Launcher.

Proč by se Rockstar dělil o drahocenná procenta z tržeb s Valve či Epicem, když si může vydat svoji pecku na svém písečku, že ano? Sice je trochu překvapivé, že tu rovnou nemáme nějaký Take-Two Games Launcher se všemi Civilizacemi, XCOMy, Borderlands, BioShocky a dalšími, ale budiž. Na Battle.netu je taky občas k mání hra, co není od Blizzardu. Anebo se časem dočkáme i Take-Two Games Launcheru. Launcher sem, launcher tam...

Rockstar Games Launcher sice na Steam co do funkcí hodně ztrácí, ale alespoň nevychází v tak komickém stavu jako pořád relativně čerstvý Epic Games Launcher a hned od začátku podporuje alespoň to ukládání pozic do cloudu.

Na druhou stranu si tady Rockstar taky očividně hlavu neláme a neobtěžuje se přidat do svého launcheru nic zajímavého, inovativního a nápaditého, jako to dělá třeba GOG ve svém GOG Galaxy.

rockstar games launcher zdroj: tisková zpráva

Pohleďte, nový klient! Pro plnou velikost klikněte na obrázek.

Proč si instalovat dalšího na pohled zbytečného klienta? Inu, teď možná proto, že po omezenou dobu nabízí zadarmo Grand Theft Auto: San Andreas. Ale upřímně, nad něčím takovým můžeme jen pokrčit rameny. Nad Epicem taky leckdo mává rukou a ten sype z rukávu hry zadarmo tempem, které by zostudilo Oprah i Ellen dohromady.

San Andreas zadarmo není žádný velký tahák, a tak si můžete dát pohov a Rockstar Games Launcher zatím vesele ignorovat. Stejně si ho nakonec všichni nainstalujeme ve chvíli, kdy na něm, a pouze na něm, vyjde Red Dead Redemption II.

zdroj: Archiv

Nejnovější články