Rockstar vysvětluje, proč má Red Dead Redemption 2 jediného protagonistu
zdroj: tisková zpráva

Rockstar vysvětluje, proč má Red Dead Redemption 2 jediného protagonistu

10. 9. 2018 17:49 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

S přibližujícím se vydáním pokračování westernové akční adventury Red Dead Redemption 2 se producenti z Rockstaru pro americký Hollywood Reporter rozhodli trochu rozpovídat o příběhu a inspiracích pro chystaný titul. V návaznosti na páteční představení více než dvacítky postav si můžete udělat představu, jestli byste se na RDR 2 měli těšit. (Měli.)

Přestože se jedná o Red Dead Redemption s pořadovým číslem 2, jde o prequel, zasazený do doby dvanáct let před dílem prvním. Zatímco v jedničce byl gang Van der Lindeho za záporáky, tady to nebude tak úplně jednoznačné. Jak vysvětlují Josh Bass a Aaron Garbut, výtvarní producenti z Rockstar San Diego a Rockstar North, Dutch byl v prvním díle výraznou postavou, jejíž motivace a historii chtěli zkoumat.

Proto se v pokračování objeví jak Dutch van der Linde, tak někdejší hlavní hrdina John Marston, tehdy ještě člen onoho gangu, oba samozřejmě ve svém mladším vydání. „V Red Dead Redemption 2 se s gangem včetně Marstona důvěrně seznámíte v době, kdy byl na vrcholu slávy, tedy těsně předtím, než se věci pokazí. Příběh se soustředí na Arthura Morgana, Dutchovu pravou ruku, kterého prakticky adoptoval coby malého kluka a bere ho jako člena rodiny. Arthurovi tím dal smysl života, gang je jeho jistota ve světě plném nejistoty,“ vysvětluje Bass.

zdroj: Archiv

Nejistota bude centrálním motivem celé hry, protože s modernizací a vývojem doby není na divoký gangsterský život moc prostor. Příběh se chce dotknout nejrůznějších sociálních témat, kontrastů mezi bohatými a chudými, divočinou a civilizací. Živoucí svět kolem sebe budete moct Arthurovou rukou ovlivňovat.

A to pouze jeho rukou, protože přepínání postav by v Red Dead Redemption 2 na rozdíl od pátého GTA nedávalo smysl, jak říká Bass: „Arthur žije mezi ostatními členy gangu, jsou to plnohodnotné postavy s vlastními příběhy a sítí vztahů mezi sebou i Arthurem. Jeho prostřednictvím se stanete jedním z bandy. Vlastně je to úplně poprvé, co píšeme protagonistu, který je členem smečky, navíc takové, co se kvůli proměnlivému světu ještě více semknula.“

zdroj: Archiv

Red Dead Redemption 2 vyjde na konzolích současné generace 26. října, oznámení PC verze jsme se stále ještě nedočkali. Na počítači první díl dodnes prakticky absentuje, což sice můžete obejít verzí pro Xbox 360 a zpětnou kompatibilitou, ale o přístupu Rockstaru k PC hráčům to leccos napoví.

Nejnovější články