Rockstar vzal Humble Bundle útokem a sám navíc žádné peníze nechce
zdroj: tisková zpráva

Rockstar vzal Humble Bundle útokem a sám navíc žádné peníze nechce

31. 1. 2018 13:24 | Téma | autor: Adam Homola |

Rockstar, který momentálně kutí očekávané pokračování Red Dead Redemption II, vzal útokem Humble Bundle. Nabízí tam spoustu her ze série Grand Theft Auto, Max Payne a nechybí ani brutální Manhunt. Standardní cena všech titulů se podle Humble Bundle pohybuje někde lehce pod 200 dolary, ale vy si můžete doplnit herní knihovnu za směšné peníze.

Všechny hry jsou dostupné na Windows, některé z nich i na Mac a ve všech případech jde o klíče na Steam. Základní balíček vás vyjde na zhruba 20 Kč nabízí kontroverzní a nepříliš povedenou řezničinu Manhunt, kterou vyvažuje skvělým a pravděpodobně nejstylovějším Grand Theft Auto: Vice City.

Najdete tam taky úplně prvního Maxe Paynea a pak GTAčko, které to všechno pořádně nakoplo. Nemyslím tím prapůvodní jedničku z roku 1997, ale 3D Grand Theft Auto III z roku 2001. To posunulo sérii i Rockstar na úplně novou úroveň a nastavilo novou žánrovou laťku.

Pokud budete ochotní zaplatit víc než průměrný příspěvek, což je v době psaní textu zhruba 194 Kč, dostanete například unikátní Bully: Scholarship Edition, vrchol Renderwaru Grand Theft Auto: San Andreas, povedenou detektivku L.A. Noire a druhého Maxe Paynea s podtitulem The Fall of Max Payne.

Třetí a poslední balíček vác vyjde na zhruba 306 Kč a můžete si s ním L.A. Noire hezky doplnit o sadu DLC, vydat se se sympatickým vrahem Bellicem do New Yorku v Grand Theft Auto IV, nebo si doplnit sbírku o Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City.

zdroj: Rockstar Games

Za ty cca tři stovky se dostanete také k Max Payne 3. Podle mě možná trochu zapomenuté a mírně přehlížené střílečce, která se Rockstaru nesmírně povedla. Vyšla v roce 2012, Alešovu devítku v recenzi bych podepsal a podle SteamSpy má hru skoro dva miliony lidí. Bohužel jen malé procento z nich si hru koupilo hned po vydání a pro Take Two šlo tehdy i vzhledem k dlouhému vývoji o neúspěch.

Je to škoda a osobně bych se vůbec nezlobil, kdyby Rockstar přišel jednou za pár let s novým dílem. Pravděpodobnost existence velkého a vysoko rozpočtového Max Payne 4 je ale skoro stejně pravděpodobná jako existence dalšího Manhuntu. Dobře, asi pravděpodobnější, ale vývojáři z různých studií Rockstaru budou mít na několik dalších let plné ruce práce s Red Red Redemption II, GTA Online a časem i s dalším plnohodnotným dílem GTA.

Bonus

Malým, ale velice příjemným bonusem aktuálního Humble Bundle je i 10procentní sleva na první měsíc služby Humble Monthy. Tu dostanete, když v Humble Bundle utratíte alespoň jeden dolar.

zdroj: Archiv

Na Humble Monhtly teď zrovna navíc běží velice lákavá akce, kdy při předplacení služby (12 dolarů měsíčně) získáte ihned Civilization VI, k ní dva DLC balíčky, a ještě akční hru roku 2016 Owlboy. Nemluvě samozřejmě o té další hromadě her, ke kterým se pak pravidelně skrze Humble Monthly dostanete...

Charita

Milý a sympatický je také nepříliš standardní fakt, kdy se Rockstar zříká svého podílu z prodejů balíčků ve prospěch charity. Tou je v tomto případě Rainforest Alliance zabývající se řešením urgentních problémů spojených se změnou klimatu, sociální nerovností, chudobou a ztrátou biologické diverzity.

Rockstaru tak nemůžete poslat vůbec nic ani kdybyste chtěli. Dobře známé posuvníky Humble Bundle sloužící k rozdělení vámi zasílané částky mezi tři subjekty (vývojář/charita/Humble) se tentokrát omezily pouze na dvě možnosti. Peníze můžete rozdělit jen mezi Rainforest Alliance a “dýško” určené pro Humble Bundle.

Na rozmyšlenou, který balíček chcete a kolika penězi chcete přispět máte ještě necelé dva týdny.

Nejnovější články