Roztomilí ptáčci dělají v KeyWe a Toripon roztomilé věci
zdroj: tisková zpráva

Roztomilí ptáčci dělají v KeyWe a Toripon roztomilé věci

16. 4. 2019 12:50 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Kolik her s ptáčky v hlavní roli znáte? Ať odpovíte jakékoliv číslo, dnes se vaše obzory rozšíří hned o dvě. První z nich je Toripon, který vám propůjčí velký virtuální byt, spoustu virtuálních andulek a fiktivní sociální síť, kam ty andulky můžete fotit a dělat jimi radost fiktivním lidem na internetu. A v KeyWe… moment, vážně někdo nechá dva kivi řídit poštu?!

Toripon vám nabídne přes padesát druhů ptáčků, které si do svého luxusního bytu v centru postupně budete moct pořídit. Odemykat je budete tím, že své stávající andulky budete fotit při dělání těch správných, roztomilých věcí. Jak budete jejich fotky sdílet, poroste vaše fanouškovská základna. Jako v reálném životě!

zdroj: Archiv

Sami tvůrci na itch.io uvádí, že jde o „naprosto nerealistickou simulaci sociálních sítí,“ odkud ale můžete ty nejlepší fotky sdílet na reálné sociální sítě přímo ze hry. Pixelatá grafika prý jen zvyšuje roztomilost a Toripon má být oddechovou, relaxační záležitostí. Něco jako Neko Atsume s ptáčky.

Ať už vaše andulka strčí hlavu do roličky od toaleťáku a nebude ji moct vyndat, anebo se vydá na dobrodružství po bytě na palubě robotického vysavače, Toripon garantuje spoustu „jů!“ „aww“ a podobných citoslovcí. Až vyjde, seženete ho na itch.io Victorie Smith.

Druhá hra s opeřenci v hlavní roli je snad ještě roztomilejší, pokud to vůbec jde. Jde o kooperativní logickou plošinovku, kde se s kamarádem ujmete Jeffa a Debry. Tihle dva patří k nelétavým kivi a šéfují poštovní stanici v Bungalow Basin. Musí sázet razítka na dopisy, posílat balíky a svými dlouhými úzkými zobáčky vyťukávají telegramy. A jsou u toho k sežrání!

zdroj: Archiv

Jako by nestačilo, že vybavení kanceláře je velikostně uzpůsobené lidem, tak vás v KeyWe ještě v průběhu jednotlivých ročních období čekají různé výzvy. V létě je sezóna monzunů a kivi kvůli nim rychle musí přenášet nouzové telegramy, a ještě u toho hledět na gramatiku. Jde o kooperaci, takže jeden mačká shift a ten druhý hledá správné písmenko.

Novozélandští postilióni ale mají v zásobě i poměrně nestandardní služby, jako třeba posílání anonymních dopisů. Ty samozřejmě nejdřív musíte poskládat z novinových článků, vystříhat, nalepit, poslat. Komu asi kivi posílají výhrůžné dopisy a co se v nich píše? Nejezte kiwi?

K hraní KeyWe každopádně budete potřebovat druhého, poměrně koordinovaného hráče, aby se celý křehký systém nezhroutil. Stejně jako Toripon nemá zatím konkrétní datum vydání, na rozdíl od něj ale simulátor ptačí pošty pravděpodobně kromě PC vyjde i na PlayStation 4, Xboxu One a na Switchi.

Nejnovější články