Roztrhne se pytel s herními animáky? Prezident Blizzardu slibuje Overwatch a Diablo
zdroj: tisková zpráva

Roztrhne se pytel s herními animáky? Prezident Blizzardu slibuje Overwatch a Diablo

18. 2. 2020 11:42 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Poslední dobou málem nemine týden, abychom nepsali o nějakém příslibu herní adaptace, hrané nebo animované, seriálové nebo filmové. Dlouho odkládané filmové Uncharted má mít premiéru příští rok, chystá se nový Silent Hill a do kin právě dorazil taky Ježek Sonic. Ze seriálů tu máme anime Castlevanii a hraného Zaklínače s Henrym Cavillem (ano, je to knižní adaptace, ale bez her by nevznikla), stejně jako blížící se Resident Evil. A podle prezidenta Blizzardu bychom se brzy mohli dočkat taky dvojice z této stáje.

Nick van Dyk, prezident společnosti Activision Blizzard Studios, totiž v nedávné době aktualizoval svůj profil na profesní sociální síti LinkedIn. Ve firmě šéfuje filmové a televizní divizi, do které prozatím přispěl produkcí televizní adaptace Skylanders s dráčkem Spyrem a podtitulem Academy. Na Netflixu se dočkala celkem trojice sezón, než ji streamovací služba loni v dubnu zrušila.

Není to nicméně jediná položka, kterou van Dyk do svého bodového životopisu napsal. Stejně jako byl hlavním producentem Skylanders Academy, produkoval prý animovaný seriál Diablo. Ten je dle jeho LinkedIn v současné době v preprodukční fázi a bude opět dostupný na Netflixu.

zdroj: Archiv

S nejmenovaným kreativním partnerem se prý věnovali také vývoji strategie, kam se ve směru adaptací bude ubírat Call of Duty. Activision v době zakládání divize plánoval hned několik filmů, hned ten první je ovšem momentálně odložen na neurčito. V řeči filmařů zrušený nadobro a na nic se neptejte. Režírovat ho nicméně měl autor druhého Sicaria, Stefano Sollima. Na scénáři se podílel Scott Silver, který napsal třeba loňského Jokera.

S týmž partnerem van Dyk někomu prodal plány na další animovaný seriál, tentokrát na motivy Overwatche. Zrovna hrdinská střílečka od Blizzardu má už poměrně dlouhou tradici animovaných filmečků, které představují příběhy jednotlivých hrdinů, takže zákonitě i spoustu materiálu, který by už stačilo jen poslepovat dohromady. V téhle kratochvíli navíc podle všeho bude pokračovat i s nadcházející dvojkou. V případě Overwatche není jasné, jestli byla práva prodána taktéž Netflixu, nebo nějakému jinému vydavatelství.

zdroj: Blizzard

Seriálových adaptací od Netflixu by se mimo her od Blizzardu mělo dočkat také The Division, Devil May Cry, Magic: The Gathering, Cuphead nebo zmiňovaný Resident Evil. Až časem ovšem zjistíme, které z projektů skutečně spatří světlo světa – a kolik sezón na Netflixu, notoricky známém rušením seriálů s mizernou sledovaností, vydrží. Ale třeba taková druhá sezóna Zaklínače je v tuhle chvíli už jistota a navíc se bude natáčet i v Česku. Mimo pokračování ságy o Geraltovi, Yennefer a Ciri bychom se pak měli dočkat také anime o Vesemirovi.

Warner Bros. zase pracují na animovaném Mortal Kombatu pro dospělé, po adaptaci Metra 2033 touží i jeho autor Dmitrij Gluchovskij a herně-filmové studio založilo pro jistotu už i Sony. Zkrátka to vypadá, že za chvíli nebudeme sledovat nic jiného než filmy a seriály podle her. Na druhou stranu se o podobných projektech mluví každou chvíli, a kolik z nich v minulosti stálo opravdu za to?

Nejnovější články