RPG Pillars of Eternity ještě nevyšlo, ale autoři již uvažují o pokračování
zdroj: Obsidian Entertainment

RPG Pillars of Eternity ještě nevyšlo, ale autoři již uvažují o pokračování

5. 2. 2015 13:20 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Titulek článku zní jasně - izometrické RPG, odvolávající se k odkazu sérií Baldur's Gate a Icewind Dale, sice vyjde pro PC, Mac a Linux až 26. března, už nyní však autoři aktivně pomýšlejí na pokračování. A není se vlastně čemu divit - mamutí úspěch Kickstarter kampaně dává tušit, že na trhu místo pro tento typ her rozhodně je.

Namísto původního milionu a sto tisíc, které na Kickstarteru žádali, dostali vývojáři od hráčů miliony téměř čtyři. To je finanční polštář více než dobrý a v Obsidianu tak nyní pracují nejen na přislíbených přídavcích, ale veřejně mluví i o možnosti pokračování hry. Během měsíce si prý mají v týmu sednout a prodiskutovat možnosti - otázkou však zřejmě není zda, ale jak a co do hry dále zakomponovat. A vliv na případný vznik pokračování Pillars of Eternity bude mít samozřejmě i přijetí prvního dílu hráči, potažmo jeho prodeje.

zdroj: Vlastní

CEO Obsidian Feargus Urquhart navíc naznačuje, že s případným pokračováním opět zavítají na Kickstarter, byť i ten má vedle nepopiratelných silných momentů také své slabé chvilky (pro zajímavost - statistiky úspěchu herního průmyslu na Kickstarteru si můžete prohlédnou zde). Odvolává se na aktuální úspěch Shadowrun: Hong Kong a trefně dodává, že pokud do hry přislíbí dodat explodující koťátka, tak je o úspěch postaráno automaticky. A nám nezbývá než doufat, že Pillars of Eternity nezklame a případné pokračování si budeme sami přát.

Nejnovější články