RPG veterán Rolston zakotvil u tvůrců Pána Prstenů Online
zdroj: tisková zpráva

RPG veterán Rolston zakotvil u tvůrců Pána Prstenů Online

19. 10. 2012 18:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Ken Rolston si nedá pokoj ani na stará kolena. Tenhle sympatický dědula plný energie odešel do důchodu už po dokončení The Elder Scrolls IV: Oblivion. Měl na to roky a v Bethesdě odvedl kus dobré práce, když se podílel předtím i na Morrowindu a jeho datadiscích. Zasloužený odpočinek. Jenže pak kde se vzal, tu se vzal Curt Schilling a chtěl si splnit sen. Udělat RPGčko. Do 38 Studios naverboval Rolstona a jak to dopadlo, víme všichni.

Kingdoms of Amalur: Reckoning nebyl vůbec špatný, MMO Project Copernicus nebyl vůbec. Firma se pak rozpadla a Schilling skončil s dluhy. Člověk by si řekl, že po takovéhle zkušenosti, která ve člověku zanechá přinejlepším smíšené pocity, si dá Rolston pauzu. Nebo konečně ten důchod. Netrvalo to dlouho a už tu máme tiskovou zprávu o tom, že Ken Rolston má novou práci. Pořád je to ve hrách a pořád je to v jeho žánru.

Zkušený designér totiž zakotvil u tvůrců MMO The Lord of the Rings Online, Turbine. Nepřekvapivě tam Rolston nebude sedět na zadku a třídit odpad, ale bude sedět na zadku a řídit design. Jeho nová pozice se jmenuje director of design a na starosti bude mít “řízení vize a implementaci všech aspektů herního designu pro Turbine.” Inu, velká ryba, velká pozice.

Nabízí se otázka, jestli bude Rolston v Turbine jen nějak dohlížet na mladší kolegy a dělat se svými zkušenostmi spíše něco jako konzultanta a poradce, nebo něco víc. Něco, co by mohlo obnášet přípravu fungl nové MMO hry, jejímuž vývoji by Rolston šéfoval. Zatím můžeme jen spekulovat a čekat, až na povrch vyleze víc informací.

Veterán Rolston ale není jedinou posilou, která rozšířila řady Turbine a následující trojice je taky poměrně zajímavá. Ze studia NetherRealm přešel k Turbine Alan Villani. Ten měl v NetherRealmu na starosti technologickou platformu pohánějící Mortal Kombat. V Turbine bude Villani s titulem viceprezident pro technologie odpovědný za “digitální technologickou platformu, která bude pomáhat pohánět zapojení hráčů a monetizaci,” píše se v tiskové zprávě.

Třetím členem do party je Jai Singh, který předtím pracoval v Zinze a měl na starosti technickou infrastrukturu her. V Turbine bude mít titul výkonný ředitel technických operací a bude odpovědný za hosting všech onlineových operací, počítačovou infrastrukturu, technickou podporu a síťové operace.

Posledním novým přírůstkem je Demetrius Comes, který dostane titul výkonný technický ředitel a bude dohlížet na všechny technické aspekty vývoje. Comes dřív pracoval v Petroglyph Games (End of Nations), což je studio, které vzniklo z bývalých zaměstnanců Westwoodu poté, co firmu tehdy koupila EA.

Zajímavé posily, jen co je pravda. Copak asi Turbine chystá? Nějaké velké next gen MMO s Rolstonem u kormidla by mohlo být hodně zajímavé. Turbine navíc mají roky zkušeností s MMORPG žánrem a jsou jedni z těch, kterým se v extrémně konkurenčním MMO prostředí daří. Jestli je ale budoucí projekt teprve na startovní čáře, tak bude trvat ještě hodně dlouho, než se dozvíme cokoliv.

Nejnovější články