S Xbox One se asi nezmění přístup Microsoftu k indie vývojářům
zdroj: tisková zpráva

S Xbox One se asi nezmění přístup Microsoftu k indie vývojářům

22. 5. 2013 18:25 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Co momentálně nejvíce vadí nezávislým vývojářům, kteří chtějí své hry zpřístupnit skrze Xbox Live? Systém vydávání (mimo jiné), který nedovoluje, aby vývojář zároveň byl sám sobě vydavatelem. Pokud chce takový tým svou hru na XBL dostat, musí uzavřít smlouvu buď s Microsoft Game Studios nebo third-party vydavatelem.

To s sebou nese i určitá procenta pro Microsoft nebo daného vydavatele. Jak se zdá, ani s Xbox One se situace nezávislých vývojářů nezmění. To ostře kontrastuje se snahou Sony co nejvíce nezávislou scénu „prodat“. Že se, alespoň zatím, nebude nic moc měnit, potvrdil Matt Booty během včerejší konference.

Momentálně nechceme nic měnit, o (nezávislé) vývojáře se chceme ucházet stejným způsobem, jako nyní“. K tomu ale dodává: „Také bych ale od nové generace čekal, že budeme zkoumat nové obchodní modely a nové způsoby, jak prezentovat obsah. Pro nezávislé tvůrce, kteří by rádi vše dělali na „vlastní triko“ tedy zůstává Xbox asi zemí nezaslíbenou. Nicméně, spoustě z indie vývojářů ale tento systém nevadí a rádi se svými hrami na XBL chodí.

Nejnovější články