Šance na vznik nové Legacy of Kain hry je podle vývojářů 50:50
zdroj: tisková zpráva

Šance na vznik nové Legacy of Kain hry je podle vývojářů 50:50

9. 11. 2015 19:49 | Téma | autor: Adam Homola |

Crystal Dynamics známe poslední roky hlavně díky sérii Tomb Raider her (viz recenze Rise of the Tomb Raider), ale na kontě mají celou řadu dalších her včetně pradávného Gexe nebo upířiny Legacy of Kain: Soul Reaver. Díky dvojce, (Blood Omen - snad, trošku) a Defiance se série zaryla do srdcí hráčů, kteří od té doby touží po dalším dílu. Šance na jeho vznik překvapivě nejsou mizivé, ale jsou podle tvůrců nanejvýš fifty fifty.

Nadějnou zmínku vypustil ze svých úst senior designér Michal Brinker v rozhovoru pro Finder. Na dotaz, jakou šanci by měl člověk, který by si chtěl na něco takového vsadit peníze, odpověděl Brinker 50:50. Prý mají ve studiu spoustu vývojářů, kteří další díl Legacy of Kain chtějí dělat, a vždycky to čas od čas přijde na přetřes, ale z neznámých důvodů už pak nedojde na realizaci.

Crystal Dynamics mohou být sice sebevíc pro, ale nakonec záleží na vydavateli Square Enix, který tvůrce Legacy of Kain vlastní. A těm se zatím do klasického upírského dobrodružství investovat nechce, nebo spíš nechtělo. Vydavatel tak mezitím zkouší štěstí s multiplayerovou akcí Nosgoth ze stejného světa, ovšem už pod taktovkou vývojářů z Psyonix Studios.

Nosgoth toho má s původními hrami pramálo společného, minimálně co do struktury a hratelnosti. Návaznost na původní svět je pouhou chabou záplatou, která nový díl Legacy of Kain nenahradí. Přesto nějaké neúspěšné pokusy v minulých letech proběhly: vývojáři ze studia Cilmax pracovali na singleplayerové hře Legacy of Kain: Dead Sun, ale tu Square Enix zrušila v roce 2012... bohužel, bohudík, těžko říci.

Nejnovější články