SCORE 157 s BioShockem a Resident Evil 4
zdroj: tisková zpráva

SCORE 157 s BioShockem a Resident Evil 4

27. 2. 2007 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Ode dneška je na stáncích březnové SCORE s pořadovým číslem 157.

news zdroj: tisková zpráva Na obálce se na vás šklebí příšera z BioShocku a uvnitř najdete další z řady článků o této hře, kterou zdá se kolegové nenechají na pokoji jediný měsíc. Není se ale co divit, tentokrát jde o zajímavé interview s tvůrcem Kenem Levinem. Z dalších preview stojí za zmínku třeba Sacred 2 s odhalením nové rasy a rozhovorem. Časopis také přináší téma o problematice reklamy ve hrách a reportáž z výstavy herních automatů v Londýně – oboje najdete mimochodem i v pořadu SCORE Live, kterému dominují velké videorecenze Test Drive Unlimited a Resident Evil 4. Čímž jsme se plynule dostali k textovým recenzím, kterých tu je celkem 19. Vedle už zmíněné dvojice můžeme jmenovat například Supreme Commander, Infernal, Sims 2: Roční období, Vanguard, Maelstrom, Frontline: Kursk, War Front nebo Europu Universalis III. Ukázku jsme vybrali z recenze Resident Evil 4:

    Celá hra je do značné míry založena na tom, že kromě prostého střílení mezi oči využíváte okolní prostředí a slabiny svých protivníků. Obligátní sudy s benzínem, které po zásahu explodují, jsou všude, ovšem žebřík, který skopnete zrovna v okamžiku, kdy se na něj drápou čtyři obludní vesničané, už ne. Připravili tu na vás pasti? Nalákejte je do nich! Obklíčili vás v seníku? Zapalte ho a zmizte. Veškerá hratelnost padá strmě dolů s ovládáním. Grafika vypadá na PC letitě, navíc některé efekty z GameCube verze chybí, ale sper to čert – ovládání je jádro problému a nebýt zmršené, dali bychom Resimu devadesát, ať vypadá, jak vypadá. Nemotorná hra na gamepadu nevadí jenom těm, kdo hrají akční střílečky na konzolích běžně a mají je rádi. On je problém ve skutečnosti asi složitější, než se na první pohled může zdát – hratelnost Resident Evilu 4 je už z principu pomalejší. Ve hře nejenom chybí úkroky a skákání, vy se dokonce musíte zastavit, chcete-li střílet. K tomu si přičtěte pomalé nepřátele a vcelku malé lokace a bude vám jasné, že klasická kombinace W, S, A, D a myš by s tempem hry notně zamávala... [více v recenzi Resident Evil 4 ve SCORE]
Zbývá ještě dodat obsah DVD. Vedle dem, které mohou leckomu ušetřit hezkých pár GB downloadu, tvoří hlavní lákadlo - jako již tradičně u SCORE - čtyři plné hry. Tentokrát jsou to závody Xpand Rally (77%, 2004, anglická verze), vtipná hříčka Neighbours from Hell (83%, 2003, česká verze), tycoonovská strategie Hotel Giant (75%, 2002) a vojenská akce Soldner: Secret Wars (45%, 2004) vylepšená o poslední patch. Navrch již zmíněné SCORE Live, bezmála 50 freeware a indie her, výběr modů, videí, programů a další obvyklý obsah.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články