Scrolls opravdu není The Elder Scrolls, jak dokládá video
zdroj: tisková zpráva

Scrolls opravdu není The Elder Scrolls, jak dokládá video

25. 6. 2012 15:36 | Téma | autor: Petr Poláček |

Byla by věčná škoda pamatovat si na hru Scrolls od Mojangu (Minecraft) jako na „tu hru, co se kvůli ní mohli právníci Zenimaxu zbláznit.“ Je však pravda, že prozatím neexistoval žádný důvod, proč řešit Scrolls jinak, než je výše uvedeno. Počínaje dneškem už se ale situace mění, protože tvůrci z Mojangu vyhrnuli oponu a krom prvních obrázků předhodili veřejnosti i záběry hry, potažmo informace o současném průběhu vývoje.

Video ze hry není bůhvíjak dlouhé, ale ta minutka a čtvrt jako první vizuální ochutnávka stačí. Je z ní patrné, že Scrolls je kombinace karetní hry a hexové strategie, přičemž prim celého konceptu hraje kvalitní složení decku, správně zvolená taktika a následně samotná rozhodnutí na hexovém bojišti. Pokud zvládnete tento základ a dokážete si v aukční síni sehnat správné karty pro vyvážený deck, tak už vás nic nezastaví ani v singleplayerové kampani, ani v kterémkoli z multiplayer módů. Než si to ale budete moci ověřit, budete to ještě nějaký čas trvat. Plány související se spuštěním bety, která už bude dostupná všem platícím zájemcům (jako u Minecraftu), jsou totiž následující.

V této chvíli tvůrci s vývojem míří k fázi uzavřené alfa verze, která ani zdaleka nebude obsahovat všechny prvky hry – ale multiplayer i singleplayer proti AI v ní logicky bude, stejně jako deck builder pro stovečku ve hře existujících karet. Až vývojáři uzavřenou alfa verzi budou schopni odladit do stabilní verze, nastane open beta fáze, když už si hru budete moci koupit za sníženou cenu a využívat budoucích výhod včetně všech updatů zdarma.

zdroj: Archiv

V open betě už by pak, oproti současnému stavu věcí, neměl chybět takřka kompletní singleplayer prvek, což znamená nejenom bitvy, ale i svět SP kampaně, v němž půjde sbírat nové svitky/karty. Další prvky (zmíněné aukce) se pak budou postupně přidávat v rámci vývojového plánu a samozřejmě i na základě ohlasu hráčů. Vždyť je právě vývoj na základě toho, co se hráčům líbí a nelíbí hlavním důvodem, proč hru začít prodávat ještě v nedokončeném stavu.

Nejnovější články