Sea of Thieves má po vydání problémy s velkým počtem hráčů
zdroj: tisková zpráva

Sea of Thieves má po vydání problémy s velkým počtem hráčů

22. 3. 2018 17:00 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Dnes se píše třetí den kapitánského deníku jednoho nejmenovaného hráče, který pročesává vody v kooperativní novince Sea of Thieves. Podobných kapitánů jsou vlastně tisíce, teď už dokonce tisíce tisíců, a někteří hráči to dobře vědí. Dozvídají se to tím nejhorším způsobem – nemožností připojit se ke hře. To je aktuálně největší problém studia Rare, ale zdaleka ne jediný.

Situace si žádala víc než jen suché prohlášení v tiskové zprávě, proto se šéf studia Craig Duncan a výkonný producent Joe Neate sešli před kamerou a natočili desetiminutové video, kde vysvětlují současnou technickou stránku Sea of Thieves.

Na vrcholu pomyslné pyramidy se usadila noční můra každého hráče, tedy nemožnost se vůbec dostat do hry. Děje se tak pouze v nejvytíženějších momentech, které nastávají po naší deváté večerní hodině. Evropští hráči stále ještě paří, zatímco se k nim konečně připojuje i Amerika. Problém je umocněn tím, že probíhá dvojí matchmaking – pro hráče se nejprve hledá tým, týmu se následně hledá hra.

zdroj: Cinemart

V Rare sice uskutečnili několik zatěžkávacích testů, ale s takto velkým zájmem skutečně nepočítali. Slovy čísel se v poslední a zároveň největší uzavřené betě připojilo zhruba 3-4x méně hráčů než po vydání. Tvůrci po pouhých třech dnech evidují již 1 milion unikátních uživatelů a ve večerních hodinách se každou minutu připojí na 5 000 pirátů. Tedy těch herních. I když, kdo ví.

Rare momentálně doporučuje zkoušet se připojit do již existující skupiny hráčů ve hře, čímž odpadne jedno kolo matchmakingu. Mezi další problémy spojené s přetíženými servery patří chybějící odměny za splněné úkoly a chybějící achievementy. Pokud se vás to týká, nepanikařte. Hra o obojím ví, jen jí prostě trvá všechno vyhodnotit. Takže v klidu hrajte dál, odměny i achievementy časem přistanou na vašem účtu.

Objevují se i stížnosti ohledně skutečně chybějících předmětů po připojení se do hry, a někteří mají dokonce problémy s výkonem na nejvýkonnější konzoli Xbox One X. Opravení těchto dvou nedostatků ale není aktuální nejvyšší prioritou, což samozřejmě neznamená, že v budoucnu nedojde k jejich opravě.

První patch opravující ty nejpalčivější nedostatky by mohl dorazit zkraje příštího týdne. Náš vybraný kapitán již brázdí moře zlodějů a jeho verdikt z této prosluněné dovolené očekávejte brzy.

Nejnovější články