SEGA a Gearbox: žaloba ohledně Aliens je neopodstatněná
zdroj: tisková zpráva

SEGA a Gearbox: žaloba ohledně Aliens je neopodstatněná

3. 5. 2013 10:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Bylo to teprve včera, co jsme vás informovali o žalobě na Segu a Gearbox. Jejím předmětem je rozdíl mezi finální verzí Aliens: Colonial Marines a tím, jak hru před vydáním vývojáři a vydavatel ukazovali a prezentovali médiím a hráčům. Stranou teď co si myslíte o samotné hře, rozdíly v reklamě a finální hře bez pochyby jsou. Zástupci Segy a Gearboxu se k žalobě už stihli vyjádřit a trochu překvapivě neřekli jen “nebudeme to komentovat” a nepřekvapivě mají jiný názor, než žalující strana.

“Specifika probíhajícího sporu nemůžeme komentovat, ale jsme přesvědčeni, že žaloba je neopodstatněná a budeme se důrazně bránit,” řekla pro Kotaku SEGA. Později přidal svoji trošku do mlýna ještě zástupce Gearboxu: “Snažit se postavit žalobu na pouhé demonstraci je víc než neopodstatněné. My hru pořád podporujeme a budeme bránit právo bavičů podělit se o své rozpracované dílo bez strachu z povrchních sporů.”

Je pravda, že tak, jak hru Gearbox prezentoval na PAXu a E3, jsme se jí nakonec nedočkali. Aliens: Colonial Marines ale nejsou žádnou výjimkou a každá druhá velká hra se prezentuje pomocí přikrášlených videí. Kapitola sama o sobě jsou pak úplně první oficiální obrázky, které jsou občas tak upravené a načančané, až z toho bolí oči. Pěkné příklady tzv. bullshotů (spojte si slova bullshit a screenshot) dali dohromady například na CVG nebo i Kotaku a je to občas hodně vtipná podívaná.

Pokud by snad celý případ nakonec opravdu skončil u soudu, tak Gearboxu a Seze rozhodně nepomůže dřívější vyjádření od zástupce SEGA Europe pro Advertising Standards Agency. Evropská SEGA totiž na tehdejší stížnost reagovala přiznáním, že trailery opravdu neodpovídaly finálnímu produktu, že o tom rozdílu vlastně ani nevěděli a že budou do budoucna ve videích jasně upozorňovat na to, že se jedná o rozpracované dílo.

Nejnovější články