Seriál o skladatelích herní hudby a další články z Konzolista.cz
zdroj: tisková zpráva

Seriál o skladatelích herní hudby a další články z Konzolista.cz

5. 7. 2014 13:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Naši kolegové z partnerského webu Konzolista.cz se pustili do tematického speciálu a rozhodli se zahájit vydávání profilů nejznámějších skladatelů herní hudby. Zatím je venku jen první díl, ve kterém je řeč o životě a díle dvorního spolupracovníka bývalých LucasArts Petera McConnela. Další díly budou následovat v nejbližší době. Vedle nového seriálu ale Konzolista.cz nabídl tradiční dávku recenzí a vzhledem k nedávné novinářské akci Nintenda i první dojmy z řady chystaných hitů této firmy.

Recenze Blue Estate - Ještě před několika lety byly celkem oblíbené on-rails střílečky, v nichž za hráče chodil počítač a cílem bylo pouze kosit zástupy protivníků a nahrát co nejvíce bodů. Dnes už je tento žánr téměř mrtev, sice se ho snažila oživit podivnost se slavnou filmovou postavou, ale jinak tu nic nemáme. Možná i proto mnozí z vás ocení střílečku Blue Estate, které se v minulém týdnu objevila na konzolích PlayStation 4 a Xbox One.

Blue Estate zdroj: tisková zpráva

Recenze Lemmings Touch - Když Sony před dávnou dobu koupila studio Psygnosis, získala s ním i spoustu oblíbených herních značek. V poslední době se zdá, že právě některé z nich by se mohly znovu vrátit na naše televizní obrazovky. Ostatně v minulém roce byl oznámen pro PlayStation 4 Shadow of the Beast, no a v těchto dnech se pak na kapesní konzoli Playstation Vita dostal nový díl oblíbené logické série Lemmings.

lemmings2 zdroj: tisková zpráva

Recenze PixelJunk Shooter Ultimate - Hry ze série PixelJunk byly na předchozí konzolové generaci velmi oblíbeny, navíc každá nabídla zábavu v trochu jiném žánru. V PixelJunk Monsters jsme bránili doupě před krvežíznivými nepřáteli, v PixelJunk Eden jsme zase skákali přes nejrůznější zahrady. Vyšly i dva díly stříleček PixelJunk Shooter, které přinesly zábavnou arkádovou hratelnost obohacenou o logické problémy založené na fyzice. Právě PixelJunk Shooter vyšel před několika dny v Ultimate edici na PlayStation 4.

original zdroj: tisková zpráva

Dojmy z hraní Splatoon - Nintendo je v posledních letech hodně kritizováno za fakt, že vlastně neumí přijít s nějakou novou velkou značkou, která by přinesla nějaké to oživení. Pořád jen střídá série Mario, Donkey Kong nebo Pokemon, což samozřejmě fanouškům moc nevadí, pořád jde o kvalitní záležitosti, ale je fakt, že nějakou tu novou značku by to chtělo. Možná i proto Nintendo během E3 oznámilo multiplayerovou střílečku/stříkačku Splatoon, která nejen dobře vypadá, ale i parádně se hraje.

Splatoon zdroj: tisková zpráva

Dojmy z hraní Hyrule Warriors - Na konci minulého roku Nintendo trochu nečekaně oznámilo hru Hyrule Warriors, na níž pracuje s vývojáři z Omega Force a Tecmo Koei. Původní myšlenka byla ta, že se vezme oblíbené univerzum The Legend of Zelda a vše se přenese do herního stylu série Dynasty Warriors. Hratelná ukázka nedávno ukázala, že ačkoliv nepůjde o něco originálního, fanoušky by měla hra zabavit při čekání na plnohodnotný díl Zeldy.

hyrule-warriors zdroj: tisková zpráva

Dojmy z hraní Mario Maker - Před letošní E3 se začalo na internetu spekulovat o možném Mario editoru, v němž by šly vytvářet vlastní levely, a následně by bylo možné je sdílet ostatním hráčům. Tato spekulace nepocházela zrovna z důvěryhodného zdroje, takže se jí nevěnovalo moc pozornosti. Na E3 ovšem Nintendo všechny překvapilo, protože editor byl skutečně oznámen, ponese název Mario Maker a vyjde v příštím roce na domácí konzoli Nintendo Wii U.

Mario Maker zdroj: tisková zpráva

Dojmy z hraní Yoshi's Woolly World - Není to zase tak dávno, co se Yoshi vrátil ve svém samostatném dobrodružství Yoshi’s New Island na kapesní konzoli Nintendo 3DS. S ním nám ale moc velkou radost neudělal, protože se jednalo o prostou plošinovku bez většího nápadu, navíc s trochu odfláknutým level designem a zastaralým ovládáním. Možná i proto se hodně fanoušků zelené postavičky těší na velkou verzi Yoshi's Woolly World, která už od oznámení vypadá naprosto kouzelně.

Yoshi's Woolly World zdroj: tisková zpráva

Dojmy z hraní Captain Toad: Treasure Tracker - Nintendo letos během E3 oznámilo hned několik nových her, některé navíc docela překvapily, protože s nimi nikdo nečekal. Jednou takovou hrou je určitě Captain Toad: Treasure Tracker, v níž bude mít své vlastní dobrodružství celkem oblíbený Toad, který v minulosti spíše doprovázel Maria a byl takovou tou postavou bokem. I tak na něj Nintendo hodně vsází, což bylo vidět i během prezentace, z které si šéfredaktor Konzolisty Martin Šmíd odnesl převážně pozitivní dojmy.

captain_toad_yawn zdroj: tisková zpráva

Dojmy z hraní Super Smash Bros. - Série bojovek Super Smash Bros. vždy patřila mezi to nejzábavnější a nejlepší, co bylo možné si na konzolích od Nintenda zahrát. V každém dílu se sešly oblíbené postavičky, které pak proti sobě bojovaly v dobře navržených arénách. Protože je série hodně oblíbená mezi hráči, asi nepřekvapilo před zhruba dvěma lety oznámení nového dílu, který vyjde na konzole Nintendo Wii U a Nintendo 3DS. Vývoj se pomalu chýlí ke konci, no a redaktoři Konzolista.cz si nyní mohli nový Super Smash Bros. zahrát.

Super Smash Bros zdroj: tisková zpráva

Dojmy z hraní Bayonetta 2 - První Bayonetta patří i dnes k těm nejlepším hack and slash akčním hrám. Fanoušci si dlouhou dobu přáli pokračování, ale to ne a ne přijít, až už se zdálo, že se ho nedočkáme. Mohl za to fakt, že první díl sice byl kvalitní, ale prodeje nebyly alespoň na začátku tak dobré, jak si SEGA představovala. Naštěstí se do všeho vložilo Nintendo, které se dohodlo se SEGOU na spolufinancování druhého dílu, kterému tak nestálo nic v cestě. Na něm opět pracují vývojáři z Platinum Games, přičemž vyjde exkluzivně na konzoli Nintendo Wii U letos v říjnu. 

Bayonetta 2 zdroj: tisková zpráva

Na stránkách Konzolista.cz najdete tunu dalších recenzí, preview, dojmů a novinek o konzolových hrách. Nenechte si to ujít!

Nejnovější články