Shrnutí recenzí Forza Motorsport 3
zdroj: tisková zpráva

Shrnutí recenzí Forza Motorsport 3

9. 10. 2009 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Z osmnácti zahraničních webů šel s hodnocením nových xboxových závodů pod 90% pouze jediný.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Se čtvrtečním večerem padlo embargo na recenze Forza Motorsport 3 neboli nejnovějších závodů od Turn 10. Ty z vás, kteří hráli předchozí díly, jistě nepřekvapí velmi nadprůměrné skóre: z osmnácti prvních webů, které uveřejnily své recenze, šel jedině skandinávský Gamereactor s hodnocením pod 90%.

"Forza 3 jsou prostě jedny z nejlepších závodů všech dob," uvedlo svoji recenzi uznávané americké IGN se svým hodnocením 9.4/10. Text chválí rejstřík čtyři sta různých vozů i to, jak se skrze ty slabší postupně propracováváte k opravdovým pokladům. Pozitivní na tom prý je, že i s levnějšími vozy třídy D nebo E se jezdí výborně a často se k nim lze vracet i ve chvílích, kdy jsou k dispozici lepší auta.

Zlepšila se také fyzika chování kol v zatáčkách, což ale patřičně oceníte jen při zapnutí realistického chování vozu. Turn 10 prý také špičkově zvládli ovládání auta, a to dokonce tak, že je to prý zážitek plně srovnatelný s tím, držíte-li v ruce nějaký herní volant. Jediná negativa IGN spatřuje v nastavení umělé inteligence, které rozlišuje jen tři obtížnostní stupně. Ten prostřední je prý příliš jednoduchý i pro zcela průměrné řidiče, kdežto ten nejvyšší zase tvrdým oříškem i pro zkušené jezdce.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podobnou známku 9.5/10 hře udělilo i anglické Gamespy. Tomu se líbí mírně inovovaná možnost vrátit čas o pár vteřin zpět v případě, že vyjedete z trati - nováčky to prý totiž povzbudí k tomu, aby si obtížná místa na každé trati několikrát zopakovali a naučili se je správně jezdit. O něco nejistější je redaktor ohledně kamery, umístěné těsně předním sklem: připadá mu, že to hře ubírá na realističnosti, protože svého řidiče z tohohle pohledu nevidíte řadit nebo otáčet hlavou v zatáčkách.

Již zmiňovaný GameReactor svých 7/10 zdůvodnil tím, že úvodní závody mu připadají příliš nudné a pomalé do rozjezdu hry. Naopak chválí rozdílné chování vozů a samozřejmě výtečnou grafiku hry, byť by uvítal trochu víc kouře nebo přídavných efektů. I redaktor Gamereactoru je ale trochu rozčarovaný z umělé inteligence, která mu připadá hrozně předvídatelná a nudná. Ve všech případech jde ale očividně o věci, které z výsledného dojmu na hře nic nemění - jinak by recenzenti se skóre nakládali určitě opatrněji.

Forza Motorsport 3 pro Xbox 360 vyjde i u nás 23. října, s českými titulky a manuálem - více v našich článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Dema Brutal Legend a Forza Motorsport 3  [24.9.2009 20:20 - jd]
Kariérní mód ve Forza Motorsport 3  [4.9.2009 11:11 - mart]
Značky aut z Forza Motorsport 3  [29.6.2009 22:22 - jd]

zdroj: uvedené weby

levis

Nejnovější články