Shrnutí recenzí Prince of Persia Forgotten Sands
zdroj: tisková zpráva

Shrnutí recenzí Prince of Persia Forgotten Sands

19. 5. 2010 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Převládá nadprůměrné hodnocení, velebící i návrat k duchu prvního dílu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nejnovější díl ze série akčních adventur Prince of Persia: Forgotten Sands už se dostal do rukou recenzentům a podle prvních ohlasů ze zahraničí působí vcelku vstřícně, i když hotová a bezchybná pecka to asi nebude.

Velmi pozitivně hru zohlednil britský deník Guardian, který věnoval hodnocení 4/5. Chválí obtížnost jednotlivých puzzlů, zjednodušený systém soubojů, těžící i z nových komb, a v neposlední řadě Princovy zbrusu nové schopnosti. Naopak souboje s bossy se zdají příliš jednotvárné a lehké, stejně jako poněkud povrchní příběh, informuje Guardian.

Velmi podobně to vidí renomovaný Gamespot, který hru ohodnotil 7.5/10. Princovo dobrodružství podle něj omezují hlavně pohyby kamery, kvůli níž se lze v některých pasážích hry špatně orientovat, i zde padají stížnosti na příliš monotónní souboje a také na "příliš povědomý" úvod hry. Pochvalu si naopak zaslouží chytré puzzly a spousta naskriptovaných hopsacích sekvencí, míní Gamespot.

Redaktor anglického IGN své hodnocení 8/10 podepřel hlavně uznáním k výtvarnému ztvárnění, opět nápaditým puzzlům i tomu, že Forgotten Sands se kvantitou hopsání a zdolávání nejrůznějších překážek pomyslně vrací k duchu prvního dílu série. A jak to vidíte vy?

Prince of Persia: Forgotten Sands vyjde 21. května pro Xbox 360 a PlayStation 3, verze pro PC má následovat 4. června - více v preview a kompletním zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
6 minut hraní Prince of Persia Forgotten Sands  [4.5.2010 12:12]
Hopsání ve videu z Prince of Persia Forgotten Sands  [21.4.2010 17:17]
Tornádo z Prince of Persia Forgotten Sands  [9.4.2010 22:22]

zdroj: uvedné weby

levis

Nejnovější články