Singleplayer Gwentu se osamostatňuje v Thronebreaker: The Witcher Tales
zdroj: tisková zpráva

Singleplayer Gwentu se osamostatňuje v Thronebreaker: The Witcher Tales

29. 8. 2018 14:45 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Minihra ze třetího Zaklínače, která se stala plnohodnotnou multiplayerovou karetní hrou slibující i příběhovou kampaň. Není to zrovna obvyklý osud vedlejší aktivity už tak rozsáhlého RPG. Cesta za ztraceným trůnem královny Meve měla původně v rámci online Gwentu vyjít loni na podzim a nyní se po odkladech i významných odmlkách stává samostatným RPG titulem.

Zatímco většina zaměstnanců CD Projektu má plné ruce práce se šrumcem kolem Cyberpunku 2077, u karetního Gwentu je už nějakou dobu ticho po pěšině. Podle posledních zpráv se tým „odchýlil od vyznačené cesty“ a vyhradil si půl roku na to, aby opravil multiplayer, vybalancoval karty a celkově vykoumal, co s hrou dál.

Nyní se zdá, že na to konečně přišel – Gwent zůstává online karetní hrou a příběhová kampaň si pro sebe ukousne samostatný titul s názvem Thronebreaker: The Witcher Tales. S důrazem na to, že dost možná půjde víc o plnohodnotné RPG, než jen řádku partií gwentu s občasným rozhodnutím, kterým směrem se na mapě vydat.

zdroj: Archiv

Veškeré souboje a herní situace ovšem rozhodnou karty a vaše karbanické schopnosti, ne že ne. Kampaň by měla zabrat přes třicet hodin s určitou dávkou znovuhratelnosti, protože obsahuje několik odlišných konců a cestiček.

Osamostatnění zároveň napovídá, že karty z příběhu nebudete moct využívat v online Gwentu a naopak, i když budou účty propojené a vývojáři naznačují, že hráči PvP verze dostanou nějakou pozornost do začátku. Osobně bych byla hodně překvapená, kdyby v singleplayerovém titulu CD Projekt přišel s mikrotransakcemi, takže by všechno mělo jít získat běžným hraním.

Datum vydání taktéž zůstává ve hvězdách. V projektu Homecoming, se kterým tým Gwentu přispěchal před poslední dlouhou odmlkou, slibovali přepracování karetních systémů i příběhovou kampaň v říjnu. Letos se však neobjevili ani na E3, ani na Gamescomu, přestože loni touto dobou prezentovali prakticky dokončenou hru, proto by mě neudivilo, kdyby osamostatněný Thronebreaker vyšel třeba až příští rok.

Nejnovější články