Šiřte slávu totalitního státu v Papers, Please modu pro Civ V
zdroj: tisková zpráva

Šiřte slávu totalitního státu v Papers, Please modu pro Civ V

17. 2. 2014 16:00 | Téma | autor: Petr Poláček |

Papers, Please, neboli morálně drásavou a herně dosti závisláckou sondu do duše pohraničního úředníka totálního státu Arstotzka, jsme na Games.cz vychválili horem spodem a zařadili mezi nejpovedenější tituly roku 2013. Dílo jednoho jediného vývojáře Lucase Popa však nezaujalo pouze nás, o čemž svědčí nemalý ohlas na modifikaci pro Civilization V (a datadisk Brave New World), kterou Snakeeater337 nabízí ke stažení na Steam Workshop.

Není to modifiace totální, aby Civ V předělala od základů podle pravidel Papers, Please. V zásadě mod do hry přidává Arstotzku „pouze“ jako další hratelný národ, přesto přináší vlastní jednotky, budovy, dialogy, hudbu a specifickou atmosféru. Hlavně však modifikace nabízí v hodně přeneseném smyslu slova možnost zažít Arstotzku z druhé strany barikády, než to šlo v Papers, Please.

Zatímco v původní hře vás systém pod vedením nejmenovaného vůdce šikanoval a pomalu svíral jako vejce ve svěráku, v modifikaci byste se měli za slávu Arstotzky prát až do skonání těla. Autor mod neustále vylepšuje, což by potřeboval zejména balanc. Přesto jde o aktuálně zajímavý tip pro všechny, co si třeba za pár šupů koupili Civilization V a datadisk v nedávném Humbe Bundle výprodeji. Pokud nejste fandové vanilla Civilization V, pak je hraní totálních předělávek i modifikací vůbec to nejlepší, co můžete udělat, aniž byste na základní hru museli vůbec sáhnout. A klidně můžete začít stažením a hraním Papers, Please modu.

 

Nejnovější články