Skladatele hudby pro Pillars of Eternity inspiroval Pán Prstenů A Elder Scrolls
zdroj: tisková zpráva

Skladatele hudby pro Pillars of Eternity inspiroval Pán Prstenů A Elder Scrolls

16. 4. 2014 16:01 | Téma | autor: Aleš Smutný |

V novém updatu na blogu Pillars of Eternity (to je to RPG od Obsidianu) se hlavní skladatel Justin Bell rozpovídal o skládání herní hudby pro Pillars a hry obecně. Teoretický text navíc doprovodil i konkrétní ukázkou hudby z Pillars of Eternity. Nastražte ušiska, chvilka hudby začíná.

Velkým přínosem není jenom hudební ukázka. Bell uvádí zdroj své inspirace při skládání hudby pro Pillars of Eternity a zmiňuje též technický postup při komponování soundtracku. Bella inspiroval hudební doprovody z The Elder Scrolls her, hudba z filmového Pána prstenů i Hobita a „cokoliv od Basila Poledourise,“ za což mu uděluji pochvalu.

Nejde ale jen o inspirační zdroje. Když už má reálně nahrané nějaké hudební skeče, přijde čas na kategorizaci, kterou přežije zhruba deset procent složené hudby. „Můžete se ptát, kde je v tomhle umění? To dokáže každý. Uměním je poznat skvělý nápad, když už jej dostanete, bez ohledu na to, jaký proces k němu vedl. Tak je to jednoduché!“ vysvětluje Bell.

Následně se jednotlivé kousky hudby „lepí“ dohromady, což prý zabírá půl dne na tři až pět minut výsledné hudby. Při použití nasamplovaných nástrojů se navíc jeho počítač zadýchá a využije celých 32 GB RAM.

Doporučuji si přečíst celý Bellův blog a poslechnout skladbu, která vás v Pillars of Eternity bude provázet dobrodružstvím ve vesnici Dyrford.

zdroj: Archiv

Nejnovější články