Sony pravděpodobně oznámí PlayStation 4 tento měsíc
zdroj: tisková zpráva

Sony pravděpodobně oznámí PlayStation 4 tento měsíc

1. 2. 2013 10:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Aktualizace: Web Edge Online přišel ve svém článku o PlayStation 4 s informací, že nástupce PS3 prý skutečně vyjde v tomto roce, ale pouze v Americe a Japonsku. Evropský trh údajně PlayStation 4 v roce 2013 nestihne a vyjde tady až ze začátku roku 2014. Edge se odkazuje samozřejmě na nejmenované zdroje z řad vývojářů.

Původní zpráva: Už nějakou dobu není neobvyklé, že firmy oznámí svou velkou věc dřív, než na E3. Ať už obyčejnou tiskovkou, nebo vlastní velkou akcí. Něco podobného se očekává i v souvislosti s nadcházející generací konzolí. Tedy oznámení několik týdnů/měsíců před E3 a skutečně pořádné odhalení a představení až tam. Že by to mohlo být už v únoru, asi moc lidí nečekalo, ale všechny indicie zatím nasvědčují tomu, že bychom mohli pohlédnout na PlayStation 4 opravdu už tento měsíc.

Sony totiž připravila speciální teaser stránku a rozeslala zástupcům zahraničních herních médií pozvánku na akci PlayStation Meeting 2013. Z teaser videa se nedozvíme nic, byť je docela pěkné. Minimálně ale naznačuje, že se bude akce naprosto jasně týkat PlayStation a vizuální zpracování dává tušit něco velkého. Těšit se na nový handheld asi nemá cenu a těch náznaků brzkého příchodu nástupce PlayStation 3 už bylo tolik, že se to obecně bere jako hotová věc. Navíc na oficiálním PS blogu je video uvedeno s nadpisem "see the future"...

PlayStation Meeting 2013 se bude konat 20. února 2013 a oznámení PlayStation 4 formou anonymních zdrojů potvrdil i Wall Street Journal. WSJ cituje “lidi kteří jsou s věcí obeznámení” a podle nich tak Sony oznámí svoji novou konzoli dřív, než Microsoft. Podle stejných anonymních zdrojů by se měl nový PlayStation dostat na trh ještě v letošním roce, stejně jako se to očekává od nástupce Xboxu 360.

zdroj: Archiv

Těžko nyní odhadnout, jestli by vydání v letošním roce znamenalo uvedení nových konzolí na trh na celém světě najednou (minimálně v klasické trojici Amerika - Evropa - Japonsko), nebo by se dočkali hráči jen někde a třeba Evropa by si zase musela počkat. Při startu současné generace konzolí měla konkrétně Sony poměrně velké problémy s výrobou PS3, start v Evropě se odložil o několik měsíců a ani potom jich nebyly plné regály. Stejně tak je ve hvězdách integrace Gaikai, obchodní modely či samotný hardware. Ale 20. února bychom měli být chytřejší.

Náznaky šly nejen ze strany Wall Street Journal, ale jsou jich taky plné sociální sítě. Například známý moderátor Geoff Keighley tweetnul o tom, že obdržel pozvánku a že “si myslí, že ví co přijde”. Těžko byste přitom hledali někoho s většími konexemi a znalostmi zákulisních drbů, než Keighleyho. Různých náznaků a pomrknutí je ale celý internet a oznámení nových konzolí, společně s jejich letošním příchodem, se bere pomalu jako samozřejmost. Kdy na oznámení PS4 zareaguje Microsoft?

Nejnovější články