Sony uzavře servery Gran Turismo 5 i trilogie Resistance
zdroj: tisková zpráva

Sony uzavře servery Gran Turismo 5 i trilogie Resistance

6. 1. 2014 18:29 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Hry vycházejí, servery se uzavírají. Je to pravidlo, které už je v herním byznysu nějaký ten pátek. Nicméně je vždy třeba dobře zvolit moment, kdy hru odstřihnete od její multiplayerové složky. Někdy nemá smysl servery držet kvůli desítce nadšenců naživu, jindy je i u staré hry komunita velká a slušnost velí stále do serverů investovat.

Časem tam ale musí všichni a Sony aktualizovalo seznam her pro PlayStation 3, které postihne amputace online složky. Asi nejvíce z něj vyčnívá Gran Turismo 5, které se dočkalo šestky teprve nedávno. Vypnutí serverů GT5 proběhne 20. května, tedy tři a půl roku po vydání hry.

Dalším, kdo přijde o online složku, bude postapo sci-fi trilogie Resistance ve složení Resistance: Fall of Man, Resistance 2 a Resistance 3. K vypnutí dojde souběžně 28. března. Pokud jste to nezaznamenali, 28. ledna bude vypnut MAG, SOCOM: Special Forces a SOCOM: Confrontation. U všech her samozřejmě bude fungovat singleplayer, což ale samozřejmě není případ MAG a SOCOM: Confrontation.

Krok se dá u většiny titulů pochopit, jen to Gran Turismo 5 by mohlo vydržet o něco déle, protože kolem něj je komunita stále poměrně aktivní a na GT6 bude ještě nějakou dobu migrovat. Je ale zase pravda, že do vypnutí zbývá ještě pár měsíců, takže to není jako v případě MAG - rychle hru spustit, abych si ještě stihl nostalgicky zahrát...

Nejnovější články