Sony vrací peníze za předobjednávky Overkill’s The Walking Dead, i když autoři tvrdí, že hra není zrušená
zdroj: tisková zpráva

Sony vrací peníze za předobjednávky Overkill’s The Walking Dead, i když autoři tvrdí, že hra není zrušená

22. 2. 2019 7:46 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Není žádným tajemstvím, že kooperativní zombie střílečka Overkill’s The Walking Dead nebyla zrovna povedená hra a ani hráči ji nepřijali s nadšením. Navzdory neúspěchu PC verze se ale pracuje na té konzolové, kterou Starbreeze nicméně nedávno odložilo na neurčito. Sony teď vrátilo peníze zákazníkům z předobjednávek s tím, že se hra ruší – vývojáři přitom o žádném zrušení nevědí.

Společnost Starbreeze za sebou nemá moc dobrý rok. Po komerčním neúspěchu PC verze Overkill’s The Walking Dead dostal výpověď její šéf Bo Andersson, který v rozlučkovém mailu všechnu vinu shodil na vývojáře a sám se politoval, co všechno pro firmu obětoval.

V prosinci se ve Starbreeze zatýkalo pro podezření z nelegálního obchodování s akciemi při znalosti neveřejných obchodních informací. Anderssona na jeho pozici nahradil Mikael Nermark a společně se zbytkem firmy chtěl během února vydat konzolovou verzi Overkill’s The Walking Dead – jenže ouha.

zdroj: Archiv

Skoro jako by hry podle seriálu Živí mrtví byly nějak prokleté. Minulý měsíc Starbreeze edice pro Xbox One a PlayStation 4 kvůli blíže nespecifikovaným potížím odsunulo na neurčito a včera začalo Sony předobjednávky stornovat a vracet zákazníkům peníze, protože údajně od vydavatele dostalo informace, že se hra ruší.

Vydavatel 505 Games nicméně vydal prohlášení, že jde o planý poplach, nic se neruší, na hře se dál pracuje. Tihle nemrtví prostě odmítají zůstat mrtvými. Na PlayStation 4 si ale zombíky zřejmě budete muset předobjednat znovu. I když s tím, jak se Starbreeze zrovna dvakrát nepovedl konzolový port Payday 2, si ji možná budete stejně chtít pořídit na počítači. Tam koneckonců po stížnostech kvůli čekání hráče posílali sami vývojáři.

Podle nepříliš nadšených ohlasů na Overkill’s The Walking Dead ale bude možná nejlepší se hře vyhnout nehledě na platformu.

Nejnovější články