Soudní pře je u konce: Duke Nukem definitivně patří Gearboxu
zdroj: Foto: Gearbox

Soudní pře je u konce: Duke Nukem definitivně patří Gearboxu

20. 8. 2015 14:10 | Téma | autor: Adam Homola |

Podivná soudní pře o blonďatého svalovce je u konce. Gearbox Software, 3D Realms a Interceptor Entertainment se dohodly: všechny tři strany se rozhodly své žaloby a protižaloby dobrovolně stáhnout. Motanice, kvůli které si nemuseli být hráči jistí, komu že teda vlastně patří Duke Nukem, je u konce. Pokud se slavný hrdina někdy znovu vrátí, bude to už jen a pouze pod hlavičkou Gearbox Software.

"Gearbox Software dobrovolně ukončil soudní spor namířený proti Interceptor Entertainment a 3D Realms a přeje si, aby podmínky mimosoudní dohody zůstaly neveřejné, až na potvrzení, že Gearbox Software je plnohodnotným a právoplatným vlastníkem značky Duke Nukem," napsali v prohlášení Gearbox.

Jsou to právě Gearbox, kteří získali práva na značku v roce 2010, od tehdy sotva existujícího studia 3D Realms. Gearbox se tím dostal i k Duke Nukem Forever, který pro tvůrce Borderlands dokončili vývojáři ze studia Triptych Games. Forever ale bohužel dopadl jak dopadl a herní svět si teď dává od Duka zaslouženou pauzu.

zdroj: Archiv

Tehdy jsme byli hodně nadšení...

"Když Interceptor získal licenci na vývoj Duke Nukem Mass Destruction ("Duke Nukem Survivor") od 3D Realms, dělali jsme všechno v dobré víře a nebyli jsme si vědomi žádného konfliktu. Nikdy jsme neměli v úmyslu jakkoliv poškodit Gearbox nebo Duka. Proto jsme také s vývojem přestali okamžitě ve chvíli, kdy se Gearbox ozval," napsal ve veřejném prohlášení Mike Nielsen, šéf 3D Realms.

Velký problém nastal právě ve chvíli, kdy studio Interceptor Entertainment začalo naznačovat vývoj nového Duke Nukema s podtitulem Mass Destruction. Mělo jít o arkádovou akci viděnou z ptačí perspektivy a to se Gearboxu přirozeně nelíbilo. Tvrdili, že pouze oni mají právo na značku a o vývoji Mass Destruction nic nevěděli.

zdroj: Archiv

Naděje umírá poslední...

Soudní tahanice jsou tak definitivně u konce a díky mimosoudní dohodě nikdo neprohrál. Jako "vítěz" z dohody vzešel Gearbox, který měl mít podle veřejných informací práva na značku už od roku 2010. Studio se přitom už v minulosti netajilo, že práva na celého Duke Nukema nekupovali jen kvůli tomu, aby pro ně mohli vývojáři z Triptych Games slepit DNF do kompletní hry.

zdroj: Archiv

Červíček pochybností se dostavil...

Dříve či později se nového Duka dočkáme a nezbývá než doufat, že už konečně půjde o moderní akční hru, která se nebude křečovitě držet devadesátkového humoru a herních mechanik.

Nejnovější články