Souhrn recenzí, které vyšly na Games.cz v únoru a březnu
zdroj: tisková zpráva

Souhrn recenzí, které vyšly na Games.cz v únoru a březnu

23. 3. 2015 13:00 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Od posledního souhrnu uplynuly skoro dva měsíce a na Games jsme mezi tím publikovali přes 30 recenzí malých, velkých, dobrých i méně dobrých her. A protože se vám řada titulů jistě už dávno vykouřila z hlav, nabízíme vám k nahlédnutí komentovaný soupis jejich recenzí, abyste viděli, co všechno za hry vám uniklo a musíte si ještě zahrát (než vyjde další pecka, na kterou čekáte).

Grim Fandango Remastered – hodnocení 8/10

Únor jsme začali recenzí remasterované edice legendární adventury Grim Fandango. Hra ani po letech neztratila nic ze svého lesku po stránce hratelnosti a zábavy, ale technické zpracování však mohlo být o něco lepší a remaster mohli tvůrci pojmout více "zgruntu". Přesto je ale radost na hru pohledět a především je radost si ji po všech těch letech zahrát na moderních strojích.

Čtěte recenzi

Dying Light – hodnocení 6/10

S ryze next-genovým Dying Light to nakonec nedopadlo úplně nejlépe, přestože názory na hru napříč internetem se liší, dobře se prodává a tvůrci se o ni příkladně starají. Největší výtkou z naší strany byla přílišná inspirace Dead Island s tím, že Dying Light nedokázal vystoupit ze stínu svých předchůdců. Z Dying Light se podle Dana zkrátka vyklubala generická akce se zombíky a titul zahazující svůj potenciál.

Čtěte recenzi

Blackguards 2 – hodnocení 7/10

Víceméně konzervativního pokračování jsme se dočkali v případě Blackguards 2. Hra nabízí chytlavé kombo strategie a RPG, podpořené relativně vydařeným příběhem. Bohužel však postrádá větší míru inovace a potěšení tak nakonec přinese především hráčům, kteří v dnešním zjednodušeném balastu marně vyhledávají tituly, co nabízí skutečnou výzvu.

Čtěte recenzi

Life is Strange – hodnocení 8/10

Life is Strange se na první pohled mohla jevit jako amatérský počin, pohrávající si s ne zcela originální tématikou nově objevené schopnosti posouvání času. Autoři Remember Me se však s touto tématikou popasovali více než dobře a přinesli hráčům svižně hratelnou adventuru, zasazenou do prostředí střední školy v americkém maloměstě. Jde o povedený start epizodické série. Ostatně, recenze druhé epizody už je na cestě...

Čtěte recenzi

Game of Thrones: Season 1 - Episode 2: The Lost Lords – hodnocení 6/10

U druhé epizody Hry o trůny se naplno projevil největší nedostatek série – dlouhé rozestupy mezi jednotlivými epizodami. Druhá část špatná rozhodně není, byť se v ní stále ještě neděje nic tak zásadního, ale vyšla až příliš dlouho po té první a vzpomenout si na rozhodnutí minulá není vůbec jednoduché.

Čtěte recenzi

Assetto Corsa – hodnocení 9/10

Assetto Corsa je závodní simulace se skvělou podporou modderské komunity, slabším režimem kariéry, ale na možnosti nesmírně bohatým multiplayerem. Hlavně ale nabízí pocit z řízení supersportů, který jinde nenajdete. Je to jednoznačná volba pro všechny milovníky vůně spálených gum i benzínu.

Čtěte recenzi

Total War: Attila – hodnocení 8/10

Attila je v jádru stejný jako předchůdci a nijak zvlášť v rámci série nevybočuje, což znamená, že jde o výbornou strategii. Navíc funguje lépe než předchozí díly a zpracovává nesmírně zajímavé období evropské historie.

Čtěte recenzi

868-HACK – hodnocení 8/10 

Za netradičním názvem se skrývá předělávka freeware titulu s ještě výmluvnějším jménem 86856527, který vznikl v rámci několikadenního game jamu. Komerční verze původní ideu rogue-like hry "jenom" rozvíjí a staví na ní plnohodnotný titul. 868-HACK je pochopitelně o hackování - spočívá v krokování virtuálním světem a vyhýbání se řadě nepřátel v podobě například virů či malware. Na první pohled jednoduchá záležitost nabízí hodně zábavy a především dlouhotrvající, návykovou hratelnost.

Čtěte recenzi

Dead Effect – hodnocení 6/10

Dead Effect je sice poměrně jednoduchá střílečka, byla by však chyba tento sci-fi zombie trestající titul bez rozmyslu okamžitě zavrhnout – méně je někdy více a víme, že v jednoduchosti často tkví síla. Pokud tedy hledáte jednoduchou a ničím nerušenou akční jízdu, může být Dead Effect tím pravým.

Čtěte recenzi

Apotheon – hodnocení 6/10

Ani Apotheon nás zrovna nenadchnul. Antická řežba vyčnívá nápaditým světem, na kolena ji však sráží nedotažené ovládání, nudná akční složka a nevyváženost arzenálu. Apotheon nabídl velké množství prvků, ne všechny je ale tvůrci dokázali dotáhnout do konce.

Čtěte recenzi

Emergency 5 – hodnocení 7/10

Pátý díl strategie, která simuluje práci záchranných složek, nabízí fandům real-time strategií docela netradiční obsah. Ve hře se stále něco děje a pětka navíc přináší do série novinku v podobě kompetitivního multiplayeru. Hru ale na druhé trápí technické potíže, mezi něž patří například i propady fps.

Čtěte recenzi

The Order: 1886 – hodnocení 8/10

Navzdory všem kontroverzím je The Order: 1886 povedená filmová akce, i když má své mouchy. Majitelé PS4 dostali do rukou napínavé interaktivní dílo, které zaujme hlavně grafickým provedením a zpracováním příběhu.

Čtěte recenzi

Evolve – hodnocení 8/10

Tvůrci Evolve slíbili, že nabídnou asymetrický multiplayer zábavný přinejmenším stejně, jako tomu bylo v případě Left 4 Dead. A nakonec uspěli, i když mohli přitlačit na množství obsahu. Rovněž je třeba zdůraznit, že základem zábavy je dobrá parta, bez které nemá smysl se do boje vůbec pouštět. Ale co jiného byste čekali od kooperativní akce.

Čtěte recenzi

Sunless Sea – hodnocení 8/10

Sunless Sea je survival titul zasazený na otevřené moře s obrovským množstvím životu nebezpečných situací. Přežití je základ, jak toho ale hráči docílí, to je kompletně na nich. Hra nabízí skvělé podaný příběh a hutnou atmosféru, technických problému je jako šafránu a celkově hra navzdory tupým nepřátelům příjemně odsýpá vstříc cíli, který si v Sunless Sea stanovují hráči vždy sami, pokud vůbec.

Čtěte recenzi

Tengami – hodnocení 4/10

Netradiční název ukrývá 2D logickou záležitost, která měla zůstat na mobilech. PC verze adventury trpí řadou nedostatků, ty největší pak tkví v nedotažení PC portu, useknuté kampani a v triviálním příběhu.

Čtěte recenzi

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D – hodnocení 8/10

Majora's Mask 3D je sice remake patnáct let starého titulu, ale věk nijak nepřekáží perfektní zábavě. Jediným negativem je občasná frustrace hráče a fakt, že Majora's Mask 3D nevystupuje ze stínu svého předchůdce - Ocarina of Time.

Čtěte recenzi

The Escapists – hodnocení 7/10

The Escapists nabízí hráčům sporná pravidla hry a poněkud zastaralou grafickou stránku, ale pokud to překousnete, čeká vás nadprůměrná strategie, ve které se snažíte věznici nikoli vybudovat, ale s partou kamarádíčků z ní utéci. Jde o komplexní hru, která přes řadu menších chyb nabízí dlouhotrvající a především nevšední zábavu, navíc protkanou řadou povedených vtipů.

Čtěte recenzi

Grow Home – 8/10

Grow Home je milé překvapení – plošinovka od Ubisoftu nabízí ideální porci zábavy na jeden či dva večery, pak už není důvod se k ní vracet. Prodává se však za natolik nízkou cenu, že spornou otázku "hodnoty" nikdo nemusí řešit.

Čtěte recenzi

Homeworld Remastered Collection – hodnocení 8/10

Remasterovanou kolekci prvních dvou dílů sci-fi strategie Homeworld není třeba obšírně představovat. Podstatné je, že se remastery povedly na výbornou a Homeworld je radost hrát i po těch více jak patnácti letech.

Čtěte recenzi

The Binding of Isaac: Rebirth – hodnocení 8/10

Rebirth verze ukrutně obtížné rogue-like hry The Binding of Isaac je sice přístupnější a představuje ideální možnost, jak si obdivovanou záležitost vyzkoušet, ale i tak se jedná o skutečnou výzvu pro hráče s pevnými nervy a šikovnými prsty.

Čtěte recenzi

The Book of Unwritten Tales 2 – hodnocení 8/10

Pokračování humorné adventury přineslo fanouškům adventure her řadu parádně zpracovaných hádanek, srozumitelnější příběh, ale především spoustu humoru, který se mnohdy trefuje i do konkurence. Bizarní pojetí fantasy a povedený smysl pro humor slibuje nejen kvalitní zábavu, ale také ideální příležitost pro ty, kteří s adventurami nemají žádné velké zkušenosti.

Čtěte recenzi

Cities XXL – hodnocení 5/10

XXL přízvisko slibovalo velkou porci zábavy, která ale jaksi nedorazila. Cities XXL je spíše zklamání. Kromě velikosti města se od minula příliš nezměnilo a největší výtkou tak nejsou technické vady titulu, ale to, že se jedná prakticky o stejnou hru, jakou byl její předchůdce.

Čtěte recenzi

Lucius II: The Prophecy – hodnocení 4/10

První díl ďábelské adventury měl zajímavý potenciál do budoucna, který však autoři v druhém díle úspěšně promrhali. Dvojka nabízí jen generický a nezáživný obsah, který sice trochu zachraňuje hororové zasazení a samotná tématika, ale stejně to nic nemění na faktu, že jako celek je Lucius II zklamání.

Čtěte recenzi

Blackhole – hodnocení 7/10

Spíše než o řešení logických hádanek je česká plošinovka Blackhole o preciznosti a přesnosti navigace prostředím. Povedená hra sází na vysokou obtížnost, jež dává vzpomenout například na zcela úchylného Super Meat Boye. V Blackhole se ocitnete v černé díře s jediným cílem – dát dohromady roztroušenou posádku, opravit vesmírný koráb a zmizet co možná nejdál. Nic pro choleriky, avšak povinnost pro našince a vyznavače skutečných výzev.

Čtěte recenzi

Assassin’s Creed Rogue – hodnocení 7/10

Assassin's Creed Rogue konečně zavítal i na PC a snaží se navázat na úspěch Black Flag, i když opakování stejného receptu nemusí být vždy tím nejlepším. Navzdory slabší grafice a ne zcela ideálně optimalizovanému ovládání je však Rogue kvalitní díl v sérii, která by přeci jenom měla zpomalit nebo si vzít na chvíli dovolenou.

Čtěte recenzi

Tormentum: Dark Sorrow – hodnocení 8/10

Tormentum nabízí velmi zajímavý pohled na žánr adventur. Vcelku klasická hratelnost je okořeněna silnou inspirací dílem H. R. Gigera. Bizarní svět zde funguje na výbornou a vytváří jedinečnou atmosféru. V jádru je jinak Tormentum docela běžná adventura s řadou hádanek, kterou tvůrci ozvláštnili řadou morálních voleb a malým množstvím drobných technických nedostatků. Tormentum si určitě nenechte ujít.

Čtěte recenzi

Oddworld: New ‘n‘ Tasty – hodnocení 9/10

Nad očekávání dobře dopadl remake první hry z Oddworld světa. Téměř dvacet let staré mechaniky i po těch dekádách fungují na výbornou a technické zpracování se nemusí vůbec za nic stydět. Na svém místě zůstala také krvavá obtížnost a spolu s ní i zábava.

Čtěte recenzi

Shadows: Heretic Kingdoms – hodnocení 7/10

Pokračování slovenského RPG Kult se povedlo, i když je hra plná protikladů. Shadows nabízí pěkné úkoly, kvalitní příběh s množstvím povedených dialogů a akčních postav na straně jedné, na té druhé však hra obsahuje i nepřehlédnutelné množství nejen technických, ale i koncepčních nedostatků.

Čtěte recenzi

Drakensang Online – hodnocení 7/10

Drakensang Online nabízí zajímavou alternativu pro všechny, kteří mají rádi diablovky a nejsou ochotní za svůj koníček příliš platit. Online RPG sice nenabízí nic objevného, přináší však kvalitní a svižnou zábavu, pro našince k dobru navíc počeštěnou. Hra nabízí zajímavé možnosti PvP, vedle toho ale ztrácí po stránce grafické.

Čtěte recenzi

Ori and the Blind Forest – hodnocení 9/10

Ori and the Blind Forest má potenciál potěšit všechny fandy plošinovek, protože nabízí jedinečné spojení použité technologie, audiovizuální nádhery a unikátního level designu. Lepší plošinovku jste zkrátka už pár let nehráli.

Čtěte recenzi

Shelter 2 – hodnocení 4/10

Pokračování survival hry Shelter mění hlavní protagonisty – nově se hráči vtělí do role rysí rodinky. Cílem není nic jiného než zajistit potomkům přežití v divočině a dopřát jim klidný život prostý nebezpečí. Problém však tkví v tom, že tvůrci vzali principy prvního dílu a napasovali je do otevřeného světa, kde příliš nefungují. Jestli má hra nějakou přednost, pak je to nádherně stylové grafické zpracování a doprovodná hudba.

Čtěte recenzi

Tales from the Borderlands Episode 2: Atlas Mugged – hodnocení 8/10

Druhá epizoda Tales from the Borderlands se opět vyvedla, a i když trpí stejným neduhem jako Hra o trůny (příliš dlouhé rozestupy mezi epizodami), nabízí přesto nabízí pořádný kopec zábavy.

Čtěte recenzi

Nejnovější články