Soundtrack Journey nominován na Grammy
zdroj: tisková zpráva

Soundtrack Journey nominován na Grammy

12. 12. 2012 15:14 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Tak tohle je velký úspěch pro herní odvětví. Ocenění Grammy se obecně těší velkému respektu a každá nominace je oceněním něčí práce. Ovšem za celých 55 let, kdy Grammy Awards existují nebyla nominována žádná videohra. Což už neoplatí, protože na letošní cenu Grammy v kategorii nejlepšího soundtracku byl nominován Austin Wintory se svou hudbou k Journey.


Samotný Wintory byl nominací šokován a dozvěděl se o ní až od kamaráda. „Být nominován společně s Johnem Williamsem je můj celoživotní sen, o kterém jsem si upřímně nikdy nemyslel, že se splní“, řekl Wintory. Společně s ním najdeme mezi nominovanými Johna Williamse za Tintinova dobrodružství, Hanse Zimmera za Temný rytíř povstal, Howarda Shora za Huga a jeho velký objev a duo Trent Reznor - Atticus Ross za Muže, kteří nenávidí ženy.


Samotný Wintory hudbu pro filmy a seriály také skládá, nicméně specializuje se na malé nezávislé projekty. Takže ocenění, jímž samotná nominace Journey je, je pro něj výjimečným momentem. Jde ale pro významnou chvíli i pro celý herní průmysl. Wintory sám poznamenal, že jde o věc, na níž se dlouho čekalo. Jenova Chen, který za celým Journey stojí pak vidí tuto nominaci jako důkaz toho, že mainstreamová společnost konečně videohry začíná respektovat. „Vždy jsem si myslel, že se hry jednoho dne stanou velkým médiem, ale teď se to děje tak rychle“, konstatuje.

Nejnovější články