Spekulace hovoří o možném remaku Star Wars: Knights of the Old Republic
zdroj: tisková zpráva

Spekulace hovoří o možném remaku Star Wars: Knights of the Old Republic

24. 1. 2020 10:16 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

BioWare ani Obsidian se svého času netajili tím, že by chtěli vytvořit završení trilogie Knights of the Old Republic. Doba ani licence Star Wars her jim spolu s jinými okolnostmi bohužel nebyly nakloněny, nyní by se ale podle informací serveru Cinelinx mohlo blýskat na lepší časy. Ale ještě než se začnete přespříliš těšit, je potřeba upozornit, že patrně půjde o remake, případně reimaginaci prvního dílu.

O možnosti předělávky Knights of the Old Republic se hodně šuškalo zhruba před pěti lety. Jordan Maison z Cinelinx tehdy přišel s informací, že remake pravděpodobně vyjde v roce 2016 – tato předpověď mu nicméně nevyšla a o rok později článek aktualizoval s tím, že byl jeho vývoj pozastaven. Sám přiznává, že to trochu narušilo jeho důvěryhodnost, teď má nicméně informace z odlišných zdrojů, že by remake KOTORu mohl být zpátky ve hře.

Jeden z nich navíc hovoří o tom, že se nejedná o remake v pravém smyslu slova, ale spíš o volné pokračování. Měl by si vypůjčit mechaniky z prvních dvou dílů a vyprávět vlastní příběh, který bude odpovídat současnému kánonu Star Wars série. Vzhledem k tomu, že se Knights of the Old Republic odehrávají dávno před dějem všech filmových trilogií a zejména ta poslední se s logikou galaxie nijak zvlášť nepárala, neměl by to být až takový problém. Naopak to tvůrcům dává dost volnou ruku.

zdroj: Archiv

Maison dále píše, že reimaginace KOTORu není ani zdaleka jediným projektem kolem Hvězdných válek, na kterém se v EA něco kutí. Kromě předpokládaného pokračování úspěšného Jedi: Fallen Order se údajně chystá hra z období 300-400 let před Skywalkery, a dokonce prý také tajemný projekt pro Switch. To poslední je zvlášť pozoruhodné, vzhledem k předchozím vyjádřením EA, že o Switchi stále neuvažují jako o relevantní platformě pro své hry.

Jestli je na každém šprochtu pravdy trochu, ukáže opět jen čas. Oznámení můžete vyhlížet na červnové E3, nabízí se ale také možnost, že si EA uspořádá vlastní akci věnovanou Star Wars, případně s hrami vyrukuje na každoroční srpnové Star Wars Celebration v kalifornském Anaheimu.

Nejnovější články