Spintires čeká po urovnání sporů světlá budoucnost
zdroj: tisková zpráva

Spintires čeká po urovnání sporů světlá budoucnost

19. 2. 2015 17:33 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Tvůrci Spintires se v posledním updatu na Steamu snaží uklidnit rozhořčenou hráčskou základnu - ta si již dříve mohla povšimnout potíží mezi vydavatelem hry a jejím hlavním programátorem. Pavel Zagrebelnyj dříve veřejně nařkl Oovee z toho, že mu neplatí a ani neplánuje další vývoj hry nijak podporovat. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a studio Oovee odpovědělo, že Zagrebelnyj prostě lže. Dlouhou dobu to vypadalo, že se Spintires nedočká žádné další podpory a hra, byť v plné verzi, zůstane v této podobě napořád. Poslední update na Steamu však slibuje pravý opak - zářnou budoucnost a čilou komunikaci s komunitou.

Příspěvek začíná omluvou nad stavem věcí v minulých měsících a vysvětlením, že autorům jednoduše přerostl projekt a jeho úspěch přes hlavu. Oovee nyní slibují, že na Spintires budou pracovat svědomitěji a vývoj bude probíhat strukturovaně. Vedle toho se v prohlášení rovněž můžeme dočíst, že Oovee spor se jmenovaným programátorem urovnalo a podobné problémy se už neobjeví.

Jednou z výtek hráčů bylo například i to, že vývojáři nebyli schopni adekvátně reagovat a komunikovat na řadě komunikačních kanálů a sociálních médií. Odpovědí je ubezpečení, že komunikace bude od nynějška probíhat v podstatně větší míře a bude napříč regiony v odpovídajícím jazyce.

zdroj: Archiv

Změní se rovněž způsob testování hry, na kterém se budou moci nově podílet i hráči. Testování nových verzí hry bude interně ve studiu probíhat na dvou úrovních - v té první se odladí ty největší nedostatky, ve druhé pak již jen půjde o prosté vyladění hry.

Vedle toho si ale hráči budou moci v rámci Steamu vyzkoušet experimentální verzi hry. V té hodlají autoři testovat novinky, které na základě případné pozitivní reakce hráčů mohou dorazit i do plné verze Spintires. Celkově tak vzniknou tři verze - stabilní "plná", experimentální a větev nabízející předešlé buildy hry.

V té stabilní autoři slibují přinášet aktualizace pokud možno každý měsíc. V jedné z těch prvních velkých se hráči dočkají již dříve slibované podpory modifikací. Ti šikovnější se tak budou moci ve hře konečně vyřádit i jinak, než pouze pasivním způsobem. K vydání by mělo dojít během dubna. Květen se pak ponese ve znamení pohledu z kabiny. A to nejlepší na závěr - úspěch hry vzbudil chuť po něčem větším a Oovee již nyní slibují, že se v budoucnu přijde pokračování Spintires, jež bude, pochopitelně, "ve všech ohledech větší a dospělejší hrou."

Nejnovější články