Square Enix si sype popel na hlavu a slibuje opravu zkaženého PC portu Chrono Trigger
zdroj: tisková zpráva

Square Enix si sype popel na hlavu a slibuje opravu zkaženého PC portu Chrono Trigger

4. 4. 2018 17:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Nadšení PC hráčů z vydání jednoho z nejlepších RPG všech dob, Chrono Trigger, moc dlouho nevydrželo. Legendární hra vyšla na PC teprve před pár týdny ve slušně řečeno odfláknutém stavu, kdy se na to ve Square Enix vykašlali a pustili na Steam špatný port mobilní verze hry, která byla sama portem DS verze. Vydavatel si teď ale sype popel na hlavu a slibuje jednu opravu za druhou.

Tvůrci ze Square Enix oznámili, že PC port Chrono Trigger dostane v nadcházejících měsících řadu patchů, které ty nejpalčivější problémy opraví. Vývojáři mají v plánu hru na PC podporovat, neustále ji ladit a nakonec ji dostat do fáze, kdy se za ni nebudou muset stydět, což je bohužel aktuální stav.

První patch by měl dle slov tvůrců přijít už v první polovině dubna a jeho největší změnou bude možnost přepínat mezi aktuální grafikou „ve vysokém rozlišení“ (jak to tvůrci hezky popsali v oznámení na Steamu) a původním grafickým stylem hry. Právě ošklivě máznutá grafika byla jedním z nejviditelnějších a nejožehavějších problémů PC portu Chrono Trigger.

Možnost přepínat grafiku nebude jediným vylepšením prvního patche, nicméně na kompletní seznam změn si budeme muset počkat až na jeho vydání. Společně s tím Square Enix také oznámil prodloužení dostupnosti limitované edice až do konce dubna.

zdroj: Archiv

Na jednu stranu je taková podpora hezká a je vždycky příjemné, když si vývojáři či vydavatel uvědomí přešlap a snaží se věci napravit. Na druhou stranu je fascinující vidět, že někomu ve Square Enix přišlo vydání takového portu naprosto v pořádku.

Japonský vydavatel si mohl ušetřit ostudu a šrám na reputaci u svých fanoušků na PC. Opravdu nešlo vydání PC portu alespoň o něco odložit a pokusit se ho vydat hned napoprvé pořádně a tak, jak by si špičkové RPG zasluhovalo? Očividně ne, ale když už jsme se dostali až sem, je fajn vědět, že si to uvědomil i Square a hodlá vše napravit. Lepší pozdě nežli nikdy.

Nejnovější články